Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

GA: Lokale jeugdcultuur krijgt dit jaar nog ruim drie ton

op . .

Kunstproject Express your self jongeren
Op de valreep goed nieuws voor de jongeren van de stad: de gemeente geeft 310.000 euro extra uit aan So What, Studio Gonz en cultuurprojecten voor 14 tot 27-jarigen. Het geld komt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). 'Deze middelen zijn een enorme kans om jeugdcultuur in Gouda extra aan te moedigen,' zegt wethouder Thierry van Vugt (Cultuur en Evenementen). 'Dat was al een belangrijk onderdeel van onze eigen Cultuurnota 'Gouda sterker met Cultuur!' Met dit geld kunnen we extra meters maken.' 

Het geld gaat naar zaken 'die bijdragen aan het aanmoedigen van cultuur deelname onder jongeren. Bijvoorbeeld projecten als “Express Yourself” met urban workshops en masterclasses gericht op het ontwikkelen van talenten en het theaterproject “Stories door, van en voor jongeren”. Maar bijvoorbeeld ook naar materialen en techniek voor beeldende kunst, geluid- en lichttafels bij de poppodia en investeringen om het pand van So What! weer up to date te brengen.'

Jeugd praat volgend jaar mee over extra geld
Gouda verwacht ook in 2023 en 2024 extra geld van het rijk voor de jeugcultuur. 'Voor het maken van een plan voor die jaren hebben we meer tijd om organisaties en jongeren te betrekken.' Het nieuws over het extra geld kwam dit jaar pas in november.

De gemeenteraad stemde er bij de laatste raadsvergadering mee in het geld over vijf organisaties te verdelen: 100.000 euro gaat naar SoWhat! voor investering in het gebouw en voor programmering/ marketing en vernieuwing audiovisuele zaken. Ook StudioGonz krijgt geld voor de programmering en audiovisuele zaken, te weten 55.000 euro.
De Goudse Schouwburg krijgt 84.000 euro voor Express Yourself 2.0, dat ze samen met Gro-UP jongerenwerk uitvoert; 54.000 euro gaat naar het Jeugdtheaterhuis voor storytelling, terwijl Cultuurhuis Garenspinnerij 17.000 euro mag uitgeven aan een beeldende kunstproject voor het Voortgezet Onderwijs en het MBO. 

Tags: Goudse Achtergronden