Kerk In De Buurt

Programma voor Zondag 6 September->09.00-12.00 uur
15e Zondag na Pinksteren;  12e zondag van de Zomer  

Liturgische Kleur: Groen

Presentatie :   Willem Pronk
Onderwerp:  " Chassidische Verhalen " 
Meditatie Door: Els Scholten van Wijkgemeente Ontmoetingskerk 
Onderwerp:   " Wie Is Jezus? "
Column:  Kees Bots
Interview : Lia Sevenhoven praat met: Sascha van Meerendonk over een nieuwe activiteit van Humanitas "Hulp Bij Laaggeletterdheid"
Raakvlakberichten:  Angela van Tilborg

De uitzending van deze ochtend,  is vanaf dinsdag nog 4 weken te beluisteren.
via: Radio/Religie/ Kerk In De Buurt/Button uitzending gemist.

 

 

Gouwestad Sport


Gouwestad Sport is er weer op zondag 6 sept. van 14.00 uur - 17.00 uur

Sport Op Zaterdag is er weer op zaterdag 5 sept. van 14.00 uur - 17.00 uur

 
 
 

 

 

Weernieuws voor regio Gouda

Weersverwachting voor regio Gouda door weerman Jan Willem de Wit van Meteo Gouda.

 
 

Opgesteld door: Jan Willem de Wit
Maandag 31 augustus 2015 - 05.30 uur.

Volgende update: maandag 31 augustus 2015 - 19.30 uur
 

Zware regen- en onweersbuien, kans op wolkbreuken!

 

Vannacht om 04.00 uur werd de Goudse regio opgeschrikt door grote hagelstenen (tot diameter 3 cm.). In korte tijd (10 minuten) viel zeer veel neerslag (circa 15 mm. op de meeste plaatsen), waardoor wij in ieder geval van een wolkbreuk mogen spreken. Tijdens deze wolkbreuk met hagelstenen tot 3 cm. liep het zicht terug naar minder dan 20 meter. De hoogst gemeten neerslagintensiteit was te Gouda Noord en had een intensiteit van maar liefst 311,4 mm./uur. Vandaag is het nogmaals broeierig warm en in de loop van de dag volgen nog meer zware regen- en onweersbuien.

Inmiddels is de maandelijkse neerslagsom van augustus 2015 na de 20,0 mm. regen/hagel (neerslagsom tussen gisteravond 20.00 uur en vanochtend 05.30 uur) te Gouda Noord verder opgelopen naar maar liefst 146,4 mm. (waarnemer Jan Willem de Wit). Ook bij waarnemer Ad Kruijne in de wijk Plaswijck is de maandsom inmiddels op 140 mm. uitgekomen, bij Ad staat de teller op 140,0 mm.

Om een indicatie te krijgen van deze hoeveelheid neerslag in augustus 2015, dit zijn ruim 14 emmers van 10 liter gevuld met water op een vierkante meter! 1 mm. neerslag is 1 liter water per vierkante meter!

Vandaag overdag trekken diverse regen- en onweersbuien over de Goudse regio. Er kunnen grote hoeveelheden neerslag vallen, volgens de laatste berekeningen kan er in Gouda een dagsom vallen van 35 mm. of meer vallen! Aanhoudende felle plensbuien kunnen plaatselijk wateroverlast veroorzaken. Daarnaast is er ook een grote kans op hagel en zware windstoten. Er kunnen ook enkele droge perioden met af en toe zon zijn, maar wanneer is op dit ogenblijk moeilijk te zeggen.

De buien verdrijven de zomerse warmte, dit gebeurd precies op de dag dat de meteorologische zomer beëindigd wordt. Hoe warm het morgen nog wordt hangt sterk af van de hoeveelheid buien morgenmiddag en of de zon nog tevoorschijn komt. In het Groene Hart kan de temperatuur nog een keer oplopen naar 28 graden Celsius. Met een hoge luchtvochtigheid is het zeer broeierig, waardoor ook weer nieuwe buien kunnen ontstaan. Er steekt in de loop van de dag een matige westenwind (3 tot 4 Beaufort) op, waarmee de koele lucht verder de regio instroomt.


Een overzicht van de Goudse weerstationsdata vind u hier: http://www.meteo-gouda.nl/weerstations-vergelijk.php

 

Meer Weer, klik op Lees Meer!

 

Neerslagverwachting Gouda de komende 3 uren!

Neerslag verwachting voor Gouda
 

 

 

Onderwerpen