Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Einde geschil Turfmarktkerkeigenaar en gemeente Gouda (GA)

op . .

Turfmarktkerk
De gemeente Gouda en Khalid Boutachekourt hebben hun jarenlange strijd over de sloop van de Turfmarktkerk bijgelegd. De gemeente betaalt Boutachekourt (en zijn bedrijf) een bedrag van €735.000 en ziet af van hoger beroep in de rechtszaak. Het bedrag bestaat uit een schadevergoeding (535.000) en een vergoeding voor gemaakte kosten (200.000). Dat is de uitkomst van een mediation traject onder leiding van Dick Allewijn.

Beide partijen zijn blij met de uitkomst. 'Het dossier heeft veel impact gehad op alle betrokkenen, van beide zijden. Op deze wijze wordt rust en ruimte gecreëerd om te komen tot de door partijen graag geziene herontwikkeling van deze locatie', schrijven de gemeente en Boutachekourt in een gezamenlijke verklaring.
 
Ten onrechte gesloopt
In oktober 2018 heeft de gemeente een deel van de kerk laten slopen omdat deze gevaar voor de omgeving zou opleveren. Dat heeft Boutachekourt altijd betwist en hij werd in mei dit jaar door de rechtbank in het gelijk gesteld: de gemeente had de kerk ten onrechte gesloopt.

De gemeente stelde toen een hoger beroep in bij de Raad van State, tegelijk met de start van het bemiddelingstraject. Nu daar een uitkomst is, komt er geen verdere rechtsvervolging. Beide partijen hebben nu afgesproken af te zien van rechterlijke stappen.

Bouw ligt nog even stil
Deze uitkomst staat los van een mogelijk onderzoek in de gemeenteraad naar de gang van zaken. Of zo'n onderzoek er komt en hoe, is aan de nieuwe gemeenteraad, die maart volgend jaar gekozen wordt. 

Boutachekourt kan ook nog niet beginnen met zijn bouwplannen. Er ligt nog een hoger beroep bij de Raad van State over het voorbereidingsbesluit over het bestemmingsplan. 'Het is dus even afwachten voor ik echt aan de slag kan', zegt Boutachekourt. De gemeente heeft toegezegd mee te willen werken aan de plannen van Boutachekourt.
 

Tags: Goudse Achtergronden