Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Nick van Zon nachtburgemeester van Gouda (GA)

op . .

Nachtburgemeester Nick van Zon









Hoe lang zijn termijn gaat duren weet hij nog niet, maar sinds 1 november is Nick van Zon (30) nachtburgemeester van Gouda. Van Zon streefde Chris van Bellekom en Stef Vergeer voorbij in een spannende verkiezing en is de opvolger van Malou van Dussel. Als student Commerciële Economie deed hij tien jaar werkervaring op bij Goudse horecazaken als De Zalm, Koeien en Kaas en de Koffiefabriek.

Als eerste wil hij gaan onderzoeken waarom Goudse jongeren meestal buiten de stad gaan stappen en niet andersom. 'Ik begrijp het wel, er zijn wel veel kroegjes, maar we komen een hoop nachtleven tekort. We hebben So What, Friends en de Swing'. Hij wil uitzoeken wat de pijnpunten zijn, en hoe er verandering in kan komen. 

Hij verbaast zich erover dat Gouda als regenboogstad zo weinig uitgaansplekke heeft voor LHBTI'ers, ook daar wil hij veranderingen in gaan brengen. 'Buiten cafeetje Heeeurlijk aan de Wijdstraat is er niets, hoor ik van mijn beste vriend/huisgenoot. En waarom zou een hetereoman daar niet eens de barricades voor op gaan?'

Dag- en nachtwerk goed te combineren
Het nachtburgemeesterschap is volgens Van Zon goed te combineren met zijn baan als accountmanager bij HP: 'HP houdt zich graag bezig houdt met sustainability en diversiteit. Een (vrijwillgers)functie als deze juichen ze van harte toe. En alles wat ik doe heeft dan wel te maken met het nachtleven, maar daarvoor hoef ik niet elke nacht om vier uur langs de kroegen te lopen.'

Zijn ervaring als netwerker zal hem goed van dienst komen. Verder wil hij met gebruik van alle middelen -denk aan radio, tv en sociale media- Gouda als nachtstad beter op de kaart zetten. 

Tags: Goudse Achtergronden