Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Sportcolumn: winterstop

Het afgelopen weekend werden de laatste competitiewedstrijden van dit kalenderjaar gespeeld. Oké, er staan de komende week nog een paar inhaalwedstrijden op het programma, maar voor het overgrote deel van de voetbalamateurs is de winterstop aangebroken. Tijd voor een stand van zaken.

Voor sommigen komt de winterstop als geroepen en hebben tot 21 januari 2023 de tijd om de scherven bijeen te rapen. De eerste competitiehelft is voor 4e divisionist Jodan Boys niet zo verlopen als men had gedacht en gehoopt. Er werden slechts 12 punten uit 15 wedstrijden veroverd, een povere score waarmee Jodan Boys zich in de vermaledijde degradatiezone bevindt.

Ook de supporters van Olympia, dat dit seizoen debuteert in de 1e klasse zaterdag, hebben nog niet vaak kunnen juichen. Slechts één keer kon een driepunter worden genoteerd en met een 12e plaats bevindt ook Olympia zich in de degradatiezone.

In de zeer spannende 2e klasse D is DONK letterlijk een middenmoter, maar als je hier twee keer verliest kun je ook zo maar in de zone terecht komen waar je uit weg wil blijven.

Het naar de 4e klasse gedegradeerde SV Gouda boekte afgelopen zaterdag een welkome overwinning op stadgenoot GSV, maar heeft tot nu toe heel wat onnodige punten verspeeld. GSV verraste soms, maar moet gezien de versterkte degradatie helaas toch eerst de blik naar onderen blijven richten.

Tenslotte 5e klasser ONA. ONA doet wat iedereen van te voren verwachtte en wint nu regelmatig met dezelfde cijfers als waarmee vorig seizoen werd verloren. Promotie ligt voor het oprapen en voor een kampioenschap ligt momenteel alleen GSC/ESDO nog dwars.

Winterstop, tijd om je voor te bereiden op de 2e competitiehelft. Jodan Boys zoekt de Portugese zon op om de hoofden leeg te maken. Anderen blijven dichter bij huis en hopen dat er misschien in de loop van de week kan worden geschaatst. Met dat hoofden leeg maken moet je trouwens wel opletten en niet het voorbeeld volgen van de Duitse doelman Manuel Neuer, die na het echec van die Mannschaft in Qatar, even ging skiën en zijn been brak.


Gerrit Schinkel

Tags: Sportcolumn