Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Sportcolumn: Houdini

op . .

Gerrit Schinkel1

De naam Houdini valt de laatste weken veelvuldig. Harry Houdini, de legendarische Hongaars-Amerikaanse circusartiest, goochelaar en boeienkoning. De titel ‘boeienkoning’ kreeg hij tijdens zijn Europese tournee begin vorige eeuw. In elke stad waar hij optrad liet hij zich door de lokale politie in de boeien slaan en opsluiten in de gevangenis. Maar hij presteerde het steeds om zich ogenschijnlijk moeiteloos te bevrijden. Hij bevrijdde zich uit een hopeloze situatie, waarin hij schijnbaar geen kant meer uit kon. De zgn. Houdini-act was geboren.

Een club waar de naam Houdini de laatste weken ook rondzingt is CVC Reeuwijk. Een aantal maanden geleden hadden de ‘kenners’ zich al neergelegd bij degradatie van het vlaggenschip van de Reeuwijkse 3e klasser. Maar daar dachten de spelers toch anders over.

Vorige week zaterdag leek het doek toch nog te vallen, maar door met een korfbalslag van 4-6 te winnen van LMO en het verlies van concurrent VVOR, eindigden CVC Reeuwijk en VVOR met een gelijk aantal punten. Ook het doelsaldo was precies gelijk. En zo gaf die 6e Reeuwijkse treffer de doorslag.

Zaterdagmiddag stond ik samen met veel fans langs de lijn aan de Groene Zoom. Voor CVC Reeuwijk leek nu na 45 minuten het doek toch te vallen, maar uiteindelijk trokken ze, tot extase van de supporters, uiteindelijk met 4-1 aan het langste eind. Weliswaar iets minder ‘Houdini-achtig’ dan vorige week, maar toch. Niet verwacht, toch gekregen.

CVC Reeuwijk maakt zich nu op voor de strijd tegen FC Oegstgeest. Op Sportpark De Voscuyl moet het weer gebeuren en de voorlaatste stap naar handhaving in de 3e klasse genomen worden. Met of zonder Houdini, liefst met. Handhaving zou ook kunnen betekenen dat er volgend seizoen voor het eerst in de geschiedenis in competitieverband de derby CVC Reeuwijk – RVC ’33 op het programma staat. Ik vermoed dat veel Reeuwijkse voetbalfans hier verlangend naar uit zien.

‘Er valt de komende weken genoeg te beleven’, de laatste zin van mijn vorige sportcolumn.
En daar was geen woord van gelogen. Ik ben reuze benieuwd wat het komende weekend ons brengt.

 

Gerrit Schinkel

 

Tags: Sportcolumn