Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Kamervragen over gewurgde Goudse katten, slecht één melding bij politie

op . .

'Boete en gevangenisstraf'. Dat vraagt Dion Graus van de PVV voor de dader van twee gewurgde katten in Achterwillens. De parlementariër stelde kamervragen over de dode katten aan de ministers van Justitie en Veiligheid en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Dilan Yeşilgöz en John Adema.

De katten werden dit weekeinde op twee locaties in Gouda gevonden, met snelbinderelastiek om hun nek. 'Hij was nog warm', zegt Kathinka Rijnbeek die een dode kat vond in de Eerste Poldermeesterhof in de wijk Achterwillens. Ze gaf aan dat het ging om een jong katje.

Beide kadavers zijn opgehaald door de dierenambulance Gouda. 'Je hart draait om als je dit ziet', zei medewerker Leon van Es. Graus wil weten of de kadavers van de dieren voor onderzoek zijn overgedragen aan het team Forensisch Dieronderzoek in Purmerend.

'Dode katen altijd melden bij de politie'
Vreemd genoeg zegt de politie slechts één melding te hebben ontvangen, terwijl de ambulance twee kadavers heeft opgehaald. 'Wij doen daar buurtonderzoek naar', zegt een woordvoerder van het politiedistrict District Alphen-Gouda. Hij hoopt over een aantal dagen meer te weten.

'Als mensen een dode of mishandelde kat aantreffen, dan vragen wij hen altijd direct de politie te bellen. Dan komen wij langs om te kijken of er sprake is van een misdrijf. En mocht er in de opvolging van een dergelijke melding iets niet goed gaan, dan kan de melding ook gedaan worden bij de betreffende wijkagent.'

 

Tags: Goudse Achtergronden