Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Extra geld voor Museum en Schouwburg geen luxe

Museum Gouda en de Goudse Schouwburg zijn twee van de vier grote culturele Goudse Instellingen (bekend als de C4) die volgend jaar extra geld krijgen van de gemeente. In de cultuurbegroting voor volgend jaar trekt de gemeente voor beide 20 procent meer uit dan ze nu krijgen. In beide organisaties draaien medewerkers nu veel mee uren, dan waarvoor betaald wordt. En inmiddels dreigt een volgende ramp: de energietarieven.

Het college wil cultuur mogelijk maken voor iedereen en zet in op inclusie en fair practice, eerlijke arbeidsvoorwaarden voor cultuurwerkers.

Daarmee kunnen ze medewerkers Beide organisaties zijn daar blij mee, maar in En dan is er nog geen 

 

Het Gouds stadsbestuur gaat volgend jaar meer geld uittrekken voor cultuur: de Schouwburg en Museum Gouda krijgen 20% meer en er komt een Innovatiefonds waar makers een beroep op kunnen doen. Dat blijkt uit de cultuurnota 2023-2027 Gouda Sterker met cultuur die is aangenomen door de Goudse gemeenteraad.

Alleen de VVD, Leefbaar Gouda en Gouda Vitaal stemden tegen. 

Tineke (zucht): je begint met kennismaking, best intensief als voorganger er lang heeft gezete, beetje schakelen. toen eerste jaar voorbij was doken we corona-in. al wel boel opgepakt, nikki programmeur. 

bezoekersniet terug op oude nivewau, mensen moeten weer wennen. zit niet meer in systeem, weer aan wennen dat het weer kan, aankopen tickets veel lager. 

was in de rest van het land al niet meer zo, als ik praat met collegeás van elder wij mogen nog steeds niet klagen over wat op voorhand verkocht is. LAst minute verkoop is er wel, niet perse al vroeger alles per definitie uitverkocht

gelobbied dudielijk maken, vak intensief, opdracht, geen geld voor. Podium van de stad, meer dan alleen voorstellingen (kijk finalefeest gouda 750, niet regulier, groot jongerenproject, buurtwerk kunst en cultuur inzetten in maatschappelijk domein, zeer arbeidsintensief. hadden we helemaal geen mensen voor, allerlie dat soort taken bij medewerkers die al op vol bordje continu meer werken dan veel meer dan waarvoor je betaald word

holt organisatie uit / geen verantwoord werkgeverschap

mensen overspannen, hol je mensen uit

mensen werkten 1 1/2 keer zoveel voor zelfde geld. formatie uitbreiding. en dan opdracht doen

innovatiefonds. creatief - fair practice niet? we hebben geen budget, hele cultuursector breed hobby voor bord eten en glaasje drinken opdraven, is toch leuk?

geldt ook voor theatertechnici, en mensen die niet op maar er naast de planken werken.. is geen hobby, als jij bij iemand straatje of tuin aalegt, doe je dat ook niet voor niks. is he werk, moet in cultuur meer gebruikelijk worden

normale en goeie manier gebeurt.

 

publiek diverser vanmedewerker aantrekker: binnen nu en paar weken, progr. stad en regio inclusie en dicersiteit, richten op hoe halen we ander publiek binnen

stadsprogrammeur - urban curator, gaan die twwee elkaar niet bijteN? Nee versterken, Esther in dienst van 4 organisaties (C4) projecten opzetten, en netwerk bouwen in stad. sociaal maatsch domein, buurtwerk, groeperingen die wij moeilijk bereiken. (o.a. goudse iconen, 1 projet) nu vanuit goudse schouwburg trekker (en partners sluiten aan) zij gedaan heeft: ing esprek met buurtwerk, programma starten binnen nu en paar weken'Express yourzelf, voor jongeren, die we vinden vioa buurtwerk en scholen, normaal gesproken niet bij theater/ garenspinnerij work shops, bootcamps audities, eigen  erhaal in eigen stijl en vormd, dans muziek spoken word voor in de 

toekomst vol  vertrouwen voor 30 jaar? 
geloof daar in, schouwburg zoals hij eerste 25 jaar was; deuren open bij voorstelling, die vorm is niete helemaal van deze tijd. bestaande bezoekers andere manier org. vormgeven en meer zixchtbaar zijn in de stad

 

volgen en veel succes bij. 

Weekend Lift


 zaterdag 13:00 uur

Het accent van dit programma ligt op muziek uit de jaren 70 en 80.
Weekend-Lift: hits met de eeuwige jeugd!
Met de vaste rubrieken Kopje Thee met de DJ, iedere week de mooiste lovesong, het weekend weerbericht en de Soulshowclassic.

Radio Gemiva


 zaterdag 19:00 uur

5 DJ’s, waarvan 3 uit het Goudse, verzorgen een gevarieerd programma met muziek en interviews, afgewisseld met nieuwsberichten van de eigen, Goudse nieuwsredactie. In de uitzending op Gouwestad hoor je een samenvatting van de wekelijkse live-uitzendingen.

Golden Oldies Revival


 zondag 13:00 uur

Een nostalgisch muziekprogramma waarin de muziek en de artiesten uit de 50-er, 60-er, 70-er en 80-er jaren centraal staan.
Wekelijks is er een mini-special over een bepaalde artiest, en duiken de presentatoren in oude hitlijsten.

Gouwestad Klassiek


 zondag 20:00 uur

Gouwestad Klassiek brengt klassieke muziek in allerlei vormen.
Opera, operette, religieuze muziek, instrumentaal en gezongen.