Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Geen grote vuurwerkshow tijdens jaarwisseling

op . .

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat tijdens de jaarwisseling geen grote vuurwerkshow organiseren. De PvdA en GroenLinks hadden in februari j.l. een motie ingediend die bestond uit twee onderdelen: ten eerste lobbyen voor een landelijk vuurwerkverbod en ten tweede een grote vuurwerkshow. De gemeente gaat dit laatste niet doen. In de eerste plaats vanwege de hoge kosten maar er zijn ook praktische redenen om het niet te doen.

Bodegraven-Reeuwijk bestaat uit meerdere kernen en het is niet wenselijk dat mensen na het nuttigen van alcohol nog in de auto stappen om naar de vuurwerkshow te gaan kijken. Burgemeester Michiel Grauss heeft in Rtoterdam gezien dat er ondanks de vuurwerkshow, nog steeds veel consumentenvuurwerk wordt afgestoken. Het idee was dat een vuurwerkshow mensen er toe zou bewegen om zelf geen vuurwerk meer te kopen.

In de commissie Bestuur en Financiën van afgelopen woensdag is overeengekomen om de motie van de PvdA en GroenLinks aan te passen en het college op te roepen om te lobbyen bij de VNG en het parlement voor een landelijk verbod op de verkoop van consumentenvuurwerk en het afsteken daarvan.

Mogelijk is een vuurwerkverbod niet nodig, omdat mensen vanwege de hoge kosten van consumentenvuurwerk en het toenemend milieubewustzijn zelf besluiten om geen vuurwerk meer te kopen.