Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Help Goudse Voedselbank de winter door

op . .

QR code actie Voedselbank Gouda
De Goudse Voedselbank roept iedereen op nog meer in actie te komen voor de stijgende groep medeburgers die de boodschappen niet meer kan betalen. Ze komt ondermeer met een speciale QR-code om geld te doneren voor vers voedsel als groente en fruit. Daarnaast worden er weer inzamelingsacties gehouden bij kerken, scholen en supermarkten, te beginnnen op 18 en 19 november bij de Hoogvliet.

De Goudse Voedselbank verwacht een zware winter. Het aantal huishoudens dat van de voedselbank afhankelijk is, is in korte tijd met een derde gestegen: van 250 naar 335. Dat zijn in totaal rond de 535 mensen. Het einde van de aanmeldingen lijkt nog niet in zicht, mede dankzij hoge inflatie, verhoogde energieprijzen en de nawerking van corona. Tegelijkertijd loopt het voedselaanbod van producenten en supermarkten terug. Reden om meer acties te gaan voeren voor donaties in boodschappen en en geld. 

Geld geven voor verse groente en vers fruit
Gezonde producten zoals groente en fruit zijn het moeilijkst te krijgen. Daarvoor wordtd geld ingezameld en dat kan via nu via een QR-code. Wie niet via smartphone wil geven kan op de website van de Voedselbank terecht voor andere manieren van doneren. Zo’n 535 mensen zijn er immers direct van afhankelijk.

Decembergift uit energiecompensatie?
In de december zijn er altijd bedrijven, scholen, kerken, serviceclubs en andere organisaties die iets extra’s willen doen; niet alleen voor de eigen medewerkers, maar ook voor mensen die het niet zo breed . hebben. De Goudse Voedselbank hoopt dat ook aan hen wordt gedacht. Mensen die hun energiecompensatie van 190 euro willen weggeven, kunnen ook bij de voedselbank Gouda terecht. 

Tags: Goudse Achtergronden