Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

GoPo-raadskandidaten 'noodgedwongen' lastezels

op . .

Jan de Laat (GoPo) als sandwichman

De Goudse straten worden in de pre-verkiezingstijd bevolkt door kandidaten Gouda Positief met grote borden op hun nek. Een noodgroeep, zo blijkt bij navragen. Liever hadden ze reclame gemaakt op commerciële borden langs de toegangswegen, vanwaar mening kandidaat-raadslid je toegrijnst. Die waren al verkocht 'en wij zijn van de oplossingen', aldus raadslid en oud-wethouder Jan de Laat.

De aanleiding maakt hem niet blij, al vertelt hij het lachend: 'De advertentieverkopers willen niet alleen politiek op hun borden, daarom had de gemeente in een vroeg stadium een deel van de commerciële ingekocht. En toen wij daarvan hoorden, waren die plekken al ingenomen door de landelijke Goudse partijen. Ik heb er nog over gebeld met de gemeente, maar er was niks aan te doen.'

'Oplossingsgerichte Jan' en zijn partijgenoten zijn toen aan het knutselen geslagen. Passanten kunnen rekenen op Goudse (chocolade)munten met het beeltenis van de lijsttrekster: 'onze belofte voor lastenverlaging begint hiermee', zegt lijsttrekker Sjane-Marie Koppers.

Gouda Positief is wel te zien op het gemeentelijke bord, waar alle dertien partijen zich presenteren.
de officiële Goudse borden
 

Tags: Verkiezingen 2022