Gouwestad Actueel

Gefilmde items over actuele onderwerpen.

Gouwestad Informatief
Studiogesprekken en themagesprekken


Pottenbakker wijlen Adrie Moerings - Even Terugkijken
Pottenbakker wijlen Adrie Moerings - Even Terugkijken
Na 40 jaar aardewerkvakmanschap gaf wijlen Adrie Moerings in 2007 de pijp aan Maarten en beëindigde hij zijn ambacht van pottenbakker en pijpenmaker. Hij praat met Ien Cohen over zijn bedrijf en de internationale belangstelling voor zijn vakwerk. Zijn voormalige werkplaats was gevestigd aan de Pepe...
Portret schilderes Maaike Vermeulen - Regionieuws
Portret schilderes Maaike Vermeulen - Regionieuws
Gouwestad TV gaat vanaf deze week met enige regelmaat programma's uitzenden die gemaakt zijn door onze collega van de lokale omroepen uit de regio. In deze programma's wordt aandacht besteed aan interessante nieuwsfeiten, documentaires en evenementen uit de regio. We starten deze nieuwe rubriek met ...
Kookboek studenten Mandeville Academy - Studiogesprek
Kookboek studenten Mandeville Academy - Studiogesprek
Kookboeken schrijven is erg hot tegenwoordig. Nu komt er ook een Gouds kookboek met ingebrachte recepten van inwoners van Gouda met diverse nationaliteiten, samengesteld door studenten van Mandeville Academy. Het betreft een project waarbij de samenwerking van de studenten in dit verband centraal s...
Zotte Zaterdag 2019
Zotte Zaterdag 2019
Op Zotte Zaterdag vertellen we het verhaal van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit.
Dier van de Maand - Vera
Dier van de Maand - Vera
Vera is een rustige verlegen poes van ongeveer 2,5 jaar oud. Ze houdt niet van drukte en dus wil ze graag in een rustige omgeving wonen. Ze houdt niet van kleine kinderen en honden. Als ze eenmaal is gewend komt ze helemaal los.
Netwerkfabriek
Netwerkfabriek
Op zoek naar werk of een andere baan? De bibliotheek helpt jou met succesvol solliciteren. In de netwerkfabriek ontmoet je iedere maand andere werkzoekenden en heb je de kans om connecties op te doen. Samen gaan jullie aan de slag met de volgende vragen: Past deze baan bij mij? En net zo belangrijk:...
Lerarentekort - Leren Op Afstand - Studiogesprek
Lerarentekort - Leren Op Afstand - Studiogesprek
Het lerarentekort houdt Den Haag, maar óók de scholen zelf bezig. Het is erg moeilijk een docent te vinden die vakbekwaam is. Maar...er zijn ook andere oplossingen.
Wonen in Westergouwe - Straatinterviews
Wonen in Westergouwe - Straatinterviews
Wonen in de Goudse nieuwbouwwijk Westergouwe. Hoe bevalt het de bewoners van deze wijk. Hoe staat het met de voorzieningen en is men hierover tevreden?
Zotte Zaterdag - Studiogesprek
Zotte Zaterdag - Studiogesprek
Zaterdag 26 oktober staat in het teken van Zotte Zaterdag. Je zou verwachten dat het hier gaat om een mooie aanduiding van het carnaval, maar niets is minder waar. Hoe "zot" wordt het eigenlijk op deze dag?
Cees Slingerland Bokaal Veldrit - Sport
Cees Slingerland Bokaal Veldrit - Sport
Regen, wind, kou en veel modder. Kortom volop herfst tijdens de veldrit om de Cees Slingerland Bokaal. De GRTC Excelsior organiseerde deze cyclecross dit jaar voor de 4e keer. Omdat het een nationale veldrit is trokken deelnemers uit heel het land naar Gouda om de elementen te trotseren.
Project
Project "Plantenkracht" op Goudasfalt
Kun je bodemvervuiling verminderen met behulp van planten? Is er verbetering van het bodemleven mogelijk op een vervuild terrein? In het project ‘Plantenkracht’ hebben Geofoxx en Goudasfalt de handen ineengeslagen om dat te onderzoeken.
Santa Run Gouda -  Studiogesprek
Santa Run Gouda - Studiogesprek
Op 20 december wordt voor het eerst in Gouda een Santa Run georganiseerd. De bedoeling is dat zo veel mogelijk mensen, verkleed als kerstman, een stuk door de binnenstad van Gouda rennen, om geld op te halen voor het goede doel.

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen