Gouwestad Actueel

Gefilmde items over actuele onderwerpen.

Gouwestad Informatief
Studiogesprekken en themagesprekken


Watersjouwen voor Tanzania
Watersjouwen voor Tanzania
Op woensdag 20 maart liepen ruim 340 kinderen van 9 Goudse basisscholen door Gouda om geld in te zamelen voor veilig drinkwater in scholen in Tanzania. Een wandeling van 6 kilometer met 6 liter water in de rugzak. Het initiatief draagt bij aan de bewustwording van de afstand die veel kinderen in ont...
Dier van de maand - Cutie
Dier van de maand - Cutie
Cutie is een slimme en ondernemende poes van 6 jaar oud. Een beetje stressgevoelig, houdt wel van een puzzeltje en voert het commando “zit” feilloos uit. Haar nieuwe huisje moet wel een rustig plaatsje zijn.
De Zak en Zon
De Zak en Zon
We nemen u in deze uitzending mee naar vroeger. Een stukje Gouda, mooi beschreven in het artikel in Zak en Zon gepubliceerd in Tidinge. Dit tijdschrift wordt vier keer per jaar uitgegeven door de historische vereniging “die Goude”. Arnout Menkveld, de schrijver van in Zak en Zon, neemt u en ons ...
"Gouw" naar de dokter
Een bezoekje brengen aan de huisarts. Meestal gaan we onvoorbereid, toch is het advies dit bezoek goed voor te bereiden. Waarom en hoe we dat het beste kunnen doen, vragen we aan onze tv-dokter Krista Kortekaas. Ook beantwoordt ze een vraag van een kijker.
Sofie de Bruijn - Singer/Songwriter
Sofie de Bruijn - Singer/Songwriter
Sofie de Bruijn is een singer/songwriter, die op 15 jarige leeftijd begon met het schrijven van haar eigen muziek, waarmee ze al verschillende prijzen heeft gewonnen. In mei 2019 speelt ze haar eerste solovoorstelling in de Theaterbakkerheij: “Puber Tijd”. Ze was te gast in onze studio in het ka...
Cool Talent 2019 - Studiogesprek
Cool Talent 2019 - Studiogesprek
Op zaterdag 13 april alweer de 9e editie van Cool Talent in de Goudse Schouwburg. Wat kunnen we verwachten? En volgt er ook een jubileumeditie volgend jaar? We praten hierover met Henk Mulder medeorganisator van dit evenement.
Gouda Evenementenstad 2019 - Straatinterviews
Gouda Evenementenstad 2019 - Straatinterviews
Gouda is gekozen tot Evenementenstad 2019 voor steden tot 100.000 inwoners. Onze stad moest het opnemen tegen de andere genomineerde steden Almelo, Heerlen en Zandvoort. Wat vindt de Gouwenaar van de evenementen die jaarlijks plaatsvinden.
Salon 2019
Salon 2019
Museum Gouda peilt eens in de paar jaar het kunstklimaat in Gouda en het Groene Hart. Vijfentwintig zorgvuldig geselecteerde kunstenaars presenteren t/m 10 juni hun beste werk tijdens Salon 2019. De tentoonstelling toont zeer gevarieerd werk: Van schilderkunst tot fotografie, van video- tot installa...
DJ School Gouda - Studiogesprek
DJ School Gouda - Studiogesprek
Plaatjesdraaien; is dat nou vintage of juist hartstikke hip? Voor Sander van der Boon is het letterlijk dagelijkse kost, want hij maakte van z'n hobby zijn beroep. Is scratchen nog van deze tijd? En wanneer ben je een goede DJ?
Voetbalvereniging SV Gouda - Sport
Voetbalvereniging SV Gouda - Sport
De voetbalvereniging SV Gouda gaat fier aan kop in de competitie. Samen met Pluvius namen we een kijkje bij de wedstrijd tegen Bodegraven van zaterdag jl. Waar ligt de sleutel voor dit succes?
Maxima in Gouda - Even terugkijken
Maxima in Gouda - Even terugkijken
Het is alweer meer dan 17 jaar geleden. In oktober 2001 bracht Maxima een kennismakingsbezoek aan onze stad. We kijken met u terug naar dit moment.
Waterschapsverkiezingen - Studiogesprek
Waterschapsverkiezingen - Studiogesprek
De Waterschapsverkiezingen komen eraan. Waterschap Rijnland zorgt er letterlijk voor dat de inwoners van Gouda droge voeten houden. Klimaatverandering, bodemdaling: we hebben er allemaal mee te maken. Jan Willen Eelkman Rooda is verkiesbaar en hij vertelt over het belang van deze verkiezingen.
De TV dokter
De TV dokter
Deze week de eerste uitzending van de TV-Dokter. Huisarts Krista Kortekaas informeert u over een medisch kwestie. De eerste keer de waarheden en fabeltjes over hooikoorts.
5 jaar Chocoladefebriek
5 jaar Chocoladefebriek
De Chocoladefabriek opende 5 jaar geleden haar deuren. Een verjaardagsfeestje dus! Wat werd er naast het gebak voor iedere bezoeker nog meer geboden voor jong- en oud deze dag. Daarnaast blikken we terug en kijken vooruit met Kim Bos van De Bibliotheek.
Profiel nieuwe burgemeester - Straatinterviews
Profiel nieuwe burgemeester - Straatinterviews
De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor onze stad is begonnen. Welke eigenschappen zou onze nieuwe burgervader moeten bezitten volgens de Gouwenaren? De burgers van Gouda kunnen van 27 februari tot en met 13 maart hun mening geven via internet. Wij gingen op pad met de microfoon en camera en...

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen