Gouwestad Actueel

Gefilmde items over actuele onderwerpen.

Gouwestad Informatief
Studiogesprekken en themagesprekken


Start Cheese  Experience
Start Cheese Experience
Op 29 januari werd de startknop ingedrukt voor de realisatie van de nieuwe toeristische attractie in onze stad: De Gouda Cheese Experience. We waren er bij en tonen u de eerste impressies hoe de oude Arcade-bioscoop een metamorfose zal ondergaan.
Goudse Schouwburg en Cinema
Goudse Schouwburg en Cinema
Het 2e halfjaar van het theaterseizoen is net begonnen. Welke voorstellingen en films kunnen we in onze stad de komende maanden bezoeken en gaan zien? We lichten een tipje van de sluier op.
Uitbreiding Winkelcentrum Goverwelle
Uitbreiding Winkelcentrum Goverwelle
Na jarenlange voorbereidingen is het eindelijk zover. Winkelcentrum Goverwelle wordt uitgebreid en gerevitaliseerd. Wat er allemaal gaat gebeuren ziet en hoort u in deze reportage.
Mediation - Studiogesprek
Mediation - Studiogesprek
Scheiden doet leiden is een bekend gezegde. Om dat te voorkomen, hoor je vaak "We blijven bij elkaar voor de kinderen." Is dat een goed idee? Vaak wordt een mediator ingezet om te bemiddelen óf om te begeleiden. Hoe werkt dat precies?
Fooien geven - Straatinterviews
Fooien geven - Straatinterviews
Als we op een terras of in restaurant zitten om wat te gebruiken moeten we na afloop afrekenen. Betalen we alleen het bedrag van de consumpties of geven we ook nog een fooi? Waarom geven we vaak een fooi in een restaurant maar niet bv aan een verkoper? Wat zijn de criteria om een fooi te geven? U h...
Weesfietsen - Actie
Weesfietsen - Actie "Meer plek in het fietsenrek"
Staat je fiets nog in de stalling van het NS-Station? Het zou zo maar kunnen dat hij is verdwenen. Niet gestolen maar veilig opgeborgen in het kader van de actie “Meer plek in het fietsenrek”.
Dier van de maand - Zino
Dier van de maand - Zino
Zino heeft een grote mond maar net als mensen soms een klein hartje. Hij is een lief en pittig hondje en zoekt een begripvol baasje met kennis van honden, want hij is niet de gemakkelijkste.
Bruggenbouwers - Studiogesprek
Bruggenbouwers - Studiogesprek
Iedereen in onze samenleving beschikt over talenten, kennis, ervaring of andere middelen die nodig zijn voor een veilige en leefbare woon- en werkomgeving. CiviX is een sociale onderneming die deze stelling ondersteunt via Bruggenbouewers.net en pleit voor meer burger- en overheidsparticipatie als ...
Voetbalvereniging ONA 100 jaar
Voetbalvereniging ONA 100 jaar
Voetbalvereniging ONA viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Zaterdag 5 januari j.l. was de officiële opening van dit jubileumjaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van ONA. Wat staat er te gebeuren in dit jubileumjaar en wat waren historische hoogtepunten?
Afscheidsinterview Burgemeester Milo Schoenmaker
Afscheidsinterview Burgemeester Milo Schoenmaker
Burgemeester Milo Schoenmaker vertrekt per 15 januari a.s. als burgervader van onze stad. We spraken met hem en wel over zijn “Goudse” jaren.
Heeft de Gouwenaar bijzondere gewoontes? - Straatinterviews
Heeft de Gouwenaar bijzondere gewoontes? - Straatinterviews
We hebben allemaal wel bijzondere gewoontes. Zingt u ook onder de douche? Ontbijt u elke morgen?? Nog meer vragen, maar zou de Gouwenaar zijn bijzondere gewoontes met ons willen delen?
Samenloop voor Hoop - Studiogesprek
Samenloop voor Hoop - Studiogesprek
Samenloop voor Hoop is een wandelestafette en is een inzamelingsevenement voor kankerbestrijding. Ook in Gouda wordt in 2019 deze estafette, die 24 uur duurt, georganiseerd. De voorzitter van het organisatie-comité vertelt u alles wat u wilt weten over deze Goudse Samenloop.

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen