Gouwestad Actueel

Gefilmde items over actuele onderwerpen.

Gouwestad Informatief
Studiogesprekken en themagesprekken


SHOUT! - Gouda Uitagenda maart 2019
SHOUT! - Gouda Uitagenda maart 2019
SHOUT is terug. In deze eerste uitzending zoekt Soraya de leukste uitgaansgelegenheden en culturele uitstapjes voor je op. Dit keer bezoekt ze de Cinema, waar je behalve voor topfilms ook terecht kunt voor een Lady's Night of Men's Night.
Professioneel danser, model en rapper - Wesley Vennoza
Professioneel danser, model en rapper - Wesley Vennoza
Wesley Vennoza heeft al behoorlijk aan de weg getimmerd als danser en slaat nu een nieuwe weg in als artiest. Hoe is zijn carrière begonnen? Wat zijn de ambities van deze veelzijdige Gouwenaar?
SHOUT! - 20 maart 2019? Huh? Wasdan?
SHOUT! - 20 maart 2019? Huh? Wasdan?
Verkiezingen? Huh? Provinciale Staten? Wasda? Christoph zoekt het voor jullie uit in deze eerste uitzending van SHOUT. Wat doen de Provinciale Staten. Wat zijn het? Maar vooral: Waarom is het belangrijk voor JOU om te gaan stemmen?
Dier van de maand - Carma
Dier van de maand - Carma
Carma is een echte lieve en enthousiaste dame. Door het overlijden van haat baasje is ze in het dierenopvangcentrum terecht gekomen. Voor haar wensenlijstje kijkt u op de website van het Dierenopvangcentrum.
Aankondiging TV dokter
Aankondiging TV dokter
Vanaf maandag 4 maart start Gouwestad TV met een nieuw programma. Onze tv-dokter Krista Kortekaas geeft in deze twee wekelijkse rubriek antwoorden op vragen van kijkers op medisch gebied. Heeft u een vraag mail deze dan voor 28 februari a.s. naar tv@gouwestad.nl Wilt u de vraag persoonlijk ste...
Kaas- en Couscousfestival 2019 - Studiogesprek
Kaas- en Couscousfestival 2019 - Studiogesprek
Een multicultureel festival in Gouda met de naam Kaas en Couscous. Dit jaar voor de allereerste keer op 8 juni op Goudasfalt. Kaas en Couscous achter zo’n naam schuilt vast een verhaal. Ikram Skouli medeorganisator van dit evenement vertelt enthousiast over dit komende festival
Kennismaking wnd Burgemeester van Gouda
Kennismaking wnd Burgemeester van Gouda
Oud-burgemeester Milo Schoenmaker is vertrokken naar elders en heeft een tijdelijke opvolgster gekregen. Het ambt van burgemeester van onze stad wordt tijdelijk waargenomen door Mirjam Salet. Zij maakt de kijker deelgenoot van haar eerste indrukken van Gouda en zijn inwoners. Voorts licht ze de proc...
Valentijnsdag 2019 - Straatinterviews
Valentijnsdag 2019 - Straatinterviews
VPaus Gelasius I riep in het jaar 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Viert de Gouwenaar Valentijnsdag of vindt men er niets aan? Worden vrienden of partners ve...
Waterpolo GZC Donk - Sport
Waterpolo GZC Donk - Sport
Vuurwerk in het Groenhovenbad. We waren aanwezig bij de 1e wedstrijd in de spannende halve finale om de KNZB-beker voor dames in het Groenhovenbad tussen het Goudse Widex GZC Donk en Polar Bears uit Ede (Gld) Voorts besteden we aandacht aan het eerste herenteam van Widex GZC Donk.
Weerclub Gouda
Weerclub Gouda
Wist u dat er in onze stad meerdere weerstations zijn gevestigd en dat dit aantal in de toekomst nog zal worden uitgebreid? Gert Olbertijn van de Weerclub Gouda vertelt geboeid over zijn passie voor het weer. Ook de klimaatverandering blijft niet onbesproken.
Gevonden: 2 Engelen
Gevonden: 2 Engelen
Tijdens de restauratie van de Sint Joostkapel aan de Lage Gouwe werd onlangs een bijzondere ontdekking gedaan. Wat is het bijzondere verhaal hierachter.
De Jeruzalemkapel - Even Terugkijken
De Jeruzalemkapel - Even Terugkijken
En dus terug in de tijd. Maandelijks in de rubriek “Even terugkijken” items, films en documentaires die al eerder werden uitgezonden. Het eerste item komt uit de serie “De Plek”. We gaan terug naar 29 mei 2001, toen brachten Ien Cohen en historicus Nico Habermehl een bezoek aan de Jeruzalemk...
Taalkoppels - Studiogesprek
Taalkoppels - Studiogesprek
Stichting Taalkoppels Gouda is een succes. De stichting verzorgt in Gouda en omgeving extra begeleiding aan inburgeraars en andere mensen die Nederlands willen leren. Wat zijn de ambities van deze stichting en zijn de resultaten naar verwachting?
Scholieren. Wat is hun lunch? - Straatinterviews
Scholieren. Wat is hun lunch? - Straatinterviews
Leerlingen van middelbare scholen, die vlakbij een supermarkt naar school gaan, kopen vaak hun lunch en drinken in de lunchpauze bij de supermarkt, terwijl er een schoolkantine is. Een lunch van huis meenemen of uit kantine is goedkoper, waarom dan naar de supermarkt?
"Groen" parkeren in Gouda? - Studiogesprek
Vervang de helft van de parkeerplaatsen in de Binnenstad door groen. Het zou zomaar een idee van GroenLinks of de Partij voor de Dieren kunnen zijn. Maar niets is minder waar: het is een uitspraak van Ronald Verkuijl van de VVD. Het is zijn visie voor een groener en duurzamer Gouda. Maar hoe realist...

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen