Gouwestad Actueel

Gefilmde items over actuele onderwerpen.

Gouwestad Informatief
Studiogesprekken en themagesprekken


1e Fairtradestraat van Nederland
1e Fairtradestraat van Nederland
Een primeur voor Gouda. Zaterdag jl. werd de 1e Fairtradestraat van Nederland geopend. Waar bevindt deze straat zich in onze stad. We waren bij de officiële opening en vertellen het u.
Toeristenstroom - AirBNB - Cheese Experience
Toeristenstroom - AirBNB - Cheese Experience
Krijgt Gouda in 2018 de 1 miljoenste toerist in één jaar op bezoek? Moeten we vrezen voor Amsterdamse toestanden op het gebied van AirBNB en hoe staat het met de Cheese-Experience? Wethouder Thierry van Vugt informeert u.
Burgemeester Undercover -  Straatinterviews
Burgemeester Undercover - Straatinterviews
In het programma “Burgemeester Undercover” van SBS6 ging onze burgemeester Milo Schoenmaker op pad in de wijk Korte Akkeren. Vermomd met pruik en snor. Moet onze burgemeester wel meedoen aan dit soort programma’s en hoe vond men zijn optreden?
Mentorschap voor volwassenen - Studiogesprek
Mentorschap voor volwassenen - Studiogesprek
Bij mentorschap zullen veel jongeren denken aan school. Hun mentor is degene bij wie ze hun verhaal kwijt kunnen en de persoon die hen begeleidt tijdens de studie. Mentorschap voor volwassenen bestaat echter ook, maar in een iets andere vorm. In dit gesprek wordt duidelijk wat dit voor volwassenen i...
Zotte Zaterdag 2018
Zotte Zaterdag 2018
In de tijd van boekdrukkunst, kaarsen en stadsomroepers in plaats van internet, elektrisch licht en WhatsApp. Op Zotte Zaterdag wordt het verhaal verteld en uitgebeeld van Gouda in het jaar 1511. Toen verscheen het boek “Lof der Zotheid” het baanbrekende boek van Erasmus, de briljante en gees...
Dance Festival in steentjes
Dance Festival in steentjes
Je bezoekt graag Dance Festivals en dan ontspruit er een idee. Met meer dan 12.000 steentjes, 1200 lichtjes, 300 mini-figuren en 300 meter glasvezel ga je aan de tafel zitten. Wat er dan na 2,5 jaar bouwen, boren, solderen etc tevoorschijn komt tonen wij u.
Gouds Filmfestival
Gouds Filmfestival
De filmclub Toverlint bestaat 60 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werd een heus Open Gouds Filmfestival georganiseerd. Een filmfestival en dus ontkwamen wij er niet aan om op bezoek bij de jubilaris ook een camera mee te nemen. Was het een feest? En smaakt het naar meer?
Villa Reusachtig - Studiogesprek
Villa Reusachtig - Studiogesprek
Robin van Leuffen is hypnotherapeut in Gouda en werkt met kinderen en volwassenen die in de problemen zitten; als kindercoach en kinderpsycholoog. Hij gaat voor gelukkige kinderen en blije ouders. Zijn visie is dat er In elk kind een reus schuilt en geeft tijdens het interview tips bij boze en agres...
Schrijfster Larissa Olkhovsky - Studiogesprek
Schrijfster Larissa Olkhovsky - Studiogesprek
Larissa Olkhovsky verhaalt over haar 2 pelgrimstochten naar Santiago de Compostella. Twee bijzondere reizen waarin verdriet en bezorgdheid regeerden, maar die ook mooie en ontroerende momenten kende. Kijk en luister naar haar verhaal en ontdek het waarom van deze tochten.
Opening Non-foodbank
Opening Non-foodbank
Het zal je maar gebeuren. Ineens staat je leven op zijn kop. Je bent alles kwijt. Geen huis, geen kleding, geen huisraad, geen baan etc. Wie helpt je dan en waar kun je terecht om weer een nieuwe start te maken? We laten het u zien en horen in deze reportage over de opening van de Non-foodbank.
Uitbreiding koopzondagen - Straatinterviews
Uitbreiding koopzondagen - Straatinterviews
De winkels in de binnenstad mogen vanaf volgend jaar in de periode mei – november ook op de laatste zondag van de maand open. Dus dat wordt 2 zondagen achter elkaar en twee zondagen niet. Gaan Gouwenaren vaak winkelen op zondag en vinden zij dat alle zondagen de winkels wel open mogen zijn als de...
Verbod mobieltjes op school? - Studiogesprek
Verbod mobieltjes op school? - Studiogesprek
Mobieltjes. Niet meer weg te denken uit het straatbeeld, niet meer weg te denken uit ons leven. De meeste jongeren krijgen vanaf groep 8 een mobiel. En vanaf dat moment moeten ze 24 uur per dag bereikbaar zijn. Of toch niet? In Frankrijk denken ze daar inmiddels anders over. Menig ouder zit met zijn...
Mobieltjes op school - Straatinterviews
Mobieltjes op school - Straatinterviews
In Frankrijk geldt er al een verbod op het gebruik van mobiele telefoons op school. Er gaan stemmen op om dit verbod ook in Nederland in te voeren. Dus je mobieltje maar thuis laten? We gingen naar een middelbare school en stelden deze vraag aan de leerlingen.
Techniekproject Gouda - Studiogesprek
Techniekproject Gouda - Studiogesprek
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En die toekomst wordt steeds technischer. De techneuten van morgen zijn de kinderen van nu. Op diverse plaatsen in de stad worden cursussen georganiseerd voor jonge aspirant-techneuten om hen zodoende te enthousiasmeren voor de techniek.
Goudse Boks Vereniging - Sport
Goudse Boks Vereniging - Sport
Geen blauwe ogen, gebroken kaken of hersenschuddingen, maar wel enthousiaste en afgematte sporters na een intensieve training met 100% inzet van jong tot oud. Het sportitem van oktober staat in het teken van “Boxing, the noble art of self defence”.
Regentensofa
Regentensofa
Zou u hem ook niet in de woonkamer willen zetten? Deze bonte sofa weegt echter inclusief “stoffering” 1800 kilo. Wilt u er een keertje van genieten dan vertellen wij u waar deze sofa staat in onze stad, zodat u hem kunt gaan bewonderen. En misschien een momentje te mijmeren op deze “gestoffee...
Dier van de maand
Dier van de maand "Ice"
In deze rubriek zetten we “Ice” in het zonnetje. Deze leuke gesocialiseerde kat zoekt een nieuw huisje. Hij weet wat hij wil en houdt van het binnen- en buitenleven.
Impressie Goudse Kermis
Impressie Goudse Kermis
Breakdance, Mega Booster, Chaos en Funhouse, het was er allemaal op de Goudse Kermis. Maar natuurlijk ontbraken de draaimolen, suikerspin, de grijpkranen en eendjes vissen niet. Een impressie van dit jaarlijkse evenement.

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen