2017 week 47 (20-11-2017)

Gouwestad Magazine - 20 t/m 26 november 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Intocht sinterklaas
Op 18 november meerden Sinterklaas en zijn Pieten aan in Gouda en was het Regentesseplantsoen gevuld met duizenden kinderen én ouders. Sint reed op zijn trouwe viervoeter Amerigo de stad in en werd door duizenden vrolijke kinderen toegezongen, terwijl de Pieten druk bezig waren pepernoten uit te delen. En…dit jaar zijn er ook glutenvrije pepernoten


Buurtvoorlichters
Diverse organisaties en officiële instanties willen bewoners in de stad informeren. Of dat nou is over het ophogen van de straat, het bijwonen van een bijeenkomst of activiteit, of over een nieuwe regeling; Niet iedereen heeft een abonnement op een krant of heeft internet en dan blijft de informatievoorziening soms wat achterwege, terwijl deze wél belangrijk is. Daarom zijn de zogenaamde buurtvoorlichters de nieuwe helden, want zij zijn dé communicatieve schakel tussen organisaties en bewoners.


Coup in Gouda
Sinds 2007 dirigeert Patrick de Heus de Stedelijke Harmonie Caecilia, die volgend jaar zijn 110-jarig bestaan viert. Samen met Het Gouds Muziektheater werd op 11 en 12 november het spektakelstuk Coup in Gouda opgevoerd in de Goudse Schouwburg.


Marc de Beijer - directeur Museum Gouda
Per 1 februari is Marc de Beyer de nieuwe directeur van het Museum Gouda. Gouwestad Magazine maakt kennis met deze van-huis-uit kunsthistoricus.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen