2017 week 43 (23-10-2017)

Gouwestad Magazine - 23 t/m 29 oktober 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Gouda toegankelijk ?
Sinds begin oktober kan er weer gestemd worden op de meest toegankelijke gemeente van Nederland. Dat bracht ons op de vraag: hoe toegankelijk is Gouda voor mensen met een handicap? We namen de proef op de soms met Michel en Thijs van de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking.


Jonge museum inspecteurs
Alle kinderen tot en met 12 jaar oud kunnen museuminspecteur worden! Het Verzetsmuseum Zuid-Holland nodigt kinderen uit om hun mening te geven over het museum. Verslaggever Mary van Vliet ging langs bij het Verzetsmuseum en sprak met de kritische inspecteurs…


Marokkaanse kunst
Marokkaanse kunst naar Chocoladefabriek? Onze kinderburgemeester Romaissa Magouh zorgde ervoor. En dus gingen wij even langs om te kijken.


Simon de Jong
Per 1 januari 2018 stopt Simon de Jong als lid van de raad van bestuur bij Zorgpartners Midden-Holland. Hij is dan meer dan 45 jaar actief geweest in de gezondheidszorg en de ouderenzorg, waarvan 19 jaar bij Zorgpartners. De afgelopen jaren heeft de ouderenzorg het niet altijd even makkelijk gehad met veel bezuinigingen en een hoge werkdruk voor het personeel. Maar daar lijkt verbetering in te komen, want het nieuwe kabinet komt met ruimt 2 miljard euro extra voor de verpleeghuizen. Een studiogesprek met Simon de Jong – nu nog lid van de raad van bestuur van Zorgpartners Midden-Holland.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen