2017 week 41 (09-10-2017)

Gouwestad Magazine - 9 t/m 15 oktober 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Kinderboekenfeest
de opening van de kinderboekenweek in de Goudse Schouwburg. Dit jaar is het alweer de 63e editie en het vindt plaats van 4 t/m 15 oktober. Het thema van dit jaar is Griezelen met als motto: Gruwelijk eng!! Gouwestad was aanwezig bij het Goudse Kinderboekenfeest.


Begroetingsdag
Tijdens de begroetingsdag vinden er diverse activiteiten plaats in Gouda Noord met als doel te verbinden. Gouwestad was aanwezing bij de start op het voetbalveld van Olympia.


Gesprek met B&W van Gouda
Maandelijks gaat collega Marianka Peters voor Gouwestad in gesprek met de burgemeester of een van onze wethouders. Dit keer zien we wethouder Jan de Laat.


Cultureel festival
Op 11 november wordt een cultureel festival in de Garenspinnerij georganiseerd waar muziek en samen meedoen een centrale plek inneemt. Festival Vrolijk wordt een evenement waar mensen met en zonder verstandelijke beperking kunnen schitteren. Gouwestad nam een kijkje tijdens de repetitie.


Ruziende buren
Het komt regelmatig voor, waarschijnlijk ook bij u in de buurt. Het begint vaak met kleine ergernissen, maar deze kunnen soms oplopen tot een jarenlange strijd om het eigen gelijk. Partijen die er toch uit willen komen, kunnen daarbij dan ook wel wat hulp gebruiken. Rob Zilberberg is burenbemiddelaar en in onze studio aanwezig om hierover te praten.


>

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen