IJsje eten voor Groene Hart ZiekenhuisIJsje eten voor Groene Hart Ziekenhuis

Op zaterdag 6 en 13 juli kan iedereen gratis ijs eten voor patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Met deze ‘coole’ actie helpt David Hoppenbrouwers van de Goudse ijswinkel David’s Gelato het ziekenhuis om Vrienden (donateurs) te werven voor de stichting Vrienden van het GHZ. Deze Vrienden realiseren projecten die erop gericht zijn het ziekenhuisverblijf van patiënten en hun familie zo comfortabel mogelijk te maken.

Een lach op het gezicht van de patiënt toveren op het momenten dat het even minder gaat, daar draait het om bij de stichting Vrienden van het GHZ. Dit gebeurt door bijvoorbeeld familiekamers, handmassages, patiëntentuinen, speelgoed voor kinderen, verwendagen enz. Daarnaast krijgen kinderen bij spannende behandelingen vaak de giraffeknuffel Freek. Met de opbrengst van de ijsactie kunnen onder andere meer Freekknuffels worden gemaakt en uitgedeeld.


Coole actie
GHZ-mascotte Freek de Giraffe is op deze zaterdagen in juli zelf ook even aanwezig om te genieten van het ambachtelijke ijs. Kinderen mogen gezellig met hem op de foto.  “IJs is een traktatie voor jong en oud, maar uiteraard krijgen wij vooral veel kinderen in de winkel. Ik kom regelmatig in het GHZ en zie dan hoe blij de kinderen worden van Freek en zijn knuffels”, vertelt David enthousiast. “Iedere persoon die op 6 of 13 juli in onze ijswinkel aan de Markt Vriend van het GHZ wordt, ontvangt direct een gratis ijsje.”


“Mensen kunnen al Vriend van het GHZ worden voor €2,50 per maand. Als dank geven wij een unieke Freekknuffel aan onze Vrienden cadeau en van David krijgt men er dus nog een lekker ijsje bij. Daarnaast is het vooral fijn om te weten dat je met deze gift direct iets kan betekenen voor onze patiënten. We hopen dat veel mensen Vriend worden en een ijsje komen eten. Het is er in ieder geval goed weer voor!”, aldus Monique Bijl van st. Vrienden van het GHZ.
Meer informatie over de Vrienden van het GHZ en/of de projecten?
Kijk op www.vriendenvanhetghz.nl

Onderwerpen