LOETJE: Zorg of zegen; en een extra brug over de BreevaartLOETJE: Zorg of zegen; en een extra brug over de Breevaart
 
Een mooie zomeravond met een heerlijke biefstuk Bali op een gezellig terras aan ‘onze’ plassen. Wij kijken er nu al naar uit en we zijn er van overtuigd dat er straks ook een mooie vegetarische variant op het menu staat voor de mensen die geen vlees willen of kunnen eten. Kortom fijn dat binnenkort het Leuke Loetje neerstrijkt aan het eind van de notaris d’Aumerielaan. Een plek die nu - laten we eerlijk zijn – er nogal verwaarloosd en verpauperd bij ligt.
 
Toch maken wij ons ook een klein beetje zorgen. Hoe zit het dan met de enorme verkeersdrukte in dat smalle landelijke laantje? Niet voor niets binnen ons dorp een van onze mooiste en belangrijkste fiets- en wandelroutes richting Gouda. Loetje mikt op klanten uit een groot gebied van Bodegraven, Woerden, Alphen aan den Rijn, Gouda tot aan de Krimpenerwaard en we durven zomaar in te schatten dat er op die mooie zomeravond een paar honderd extra auto's zich door dit kleine straatje heen gaan persen.

Bij activiteiten van de Roei en Zeil staat de laan vaak letterlijk gezellig vol en op dit moment worden er twee behoorlijke blokken met appartementen neergezet. Weliswaar met een parkeergarage voor de bewoners, maar we gaan er vanuit dat ook deze mensen familieleden en vrienden met auto's hebben.
 
Het gerucht gaat dat er een extra brug over de Breevaart komt om zo de verkeersproblemen op te vangen, maar niemand weet eigenlijk precies hoe het moet wanneer de laan dagelijks gaat volstromen met liefhebbers van een lekkere biefstuk.

Het B.I.R. roept zowel de gemeente als de politiek op om nu eens vooraf met alle belanghebbenden aan tafel te gaan om samen tot een goed plan te komen. Voordat de definitieve bouwvergunningen zijn afgegeven en voordat we opnieuw verzanden in een groot en vervelend verkeerscirculatie-probleem.
 

Onderwerpen