Start 19 sociale huurwoningen in De Jonge Veenen in Moerkapelle-gemeente ZuidplasStart 19 sociale huurwoningen in De Jonge Veenen in Moerkapelle-gemeente Zuidplas

Maandag 12 februari werd een start gemaakt met de bouw van 19 sociale sociale eengezinswoningen voor Woonpartners Midden-Holland in het project De Jonge Veenen fase 2. Voor de eerste vijftig belangstellenden stond er vanaf 7.30 uur en ontbijtje klaar. Wethouder Jan Hordijk en René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners waren er vroeg bij om de officiële paal te slaan. Batenburg BV realiseert de woningen en verwacht ze op te leveren in het 1e kwartaal van 2019.

 
De verhuur van de woningen begint 6 maanden voor de oplevering en zal na de zomervakantie 2018 aangekondigd worden.
De grootte van de eengezinswoningen is circa 97m², ze beschikken over 3 slaapkamers en een ruime hobbyzolder.
 
Jan Hordijk verwelkomde de bezoekers: “Ik ben blij dat er bewoners zijn die Moerkapelle kennen en die willen terugkeren naar een huurwoning. Ook voor bezoekers die niet bekend zijn met deze gemeente kan ik vertellen dat het hier heerlijk wonen is. We willen voor balans zorgen tussen goede woningen en rust in de polder.”
 
“Er ligt een behoorlijk opgave voor de gemeente Zuidplas om woningen te bouwen. Daar willen we graag een bijdrage aan leveren. Zo zijn we ook in de andere dorpskernen aan het bouwen of staan er projecten klaar. In Moordrecht leveren we dit kwartaal nog 29 appartementen op in De Brinkhorst en gaan we later bouwen op de locatie van de Rank. Verder zijn er nog zes andere projecten in voorbereiding. Wellicht gaan we dit jaar nog 67 woningen bouwen in Zevenhuizen-Zuid en voor 2019 hebben we ook nog plannen voor in het totaal ruim 100 woningen” aldus René Mascini.
 
In 2015 zijn in dezelfde bouwcombinatie ook al 45 eengezinswoningen opgeleverd aan de corporatie. Bewoners kiezen voor De Jonge Veenen omdat ze ook in vrije tijd willen genieten van activiteiten zowel in huis als sportieve activiteiten zoals hardlopen en fietsen in de groenrijke omgeving.
Verder willen ze wonen in een rustige omgeving met een landelijk karakter, waarbij voorzieningen als winkelcentra en supermarkten niet verder weg zijn dan 10 minuten met de auto.
 

Geïnteresseerden voor een woning kunnen zich laten plaatsten op de belangstellendenlijst. Zodra er meer bekend is over de inschrijvingen, plattegronden en huurprijzen, krijgen ze een persoonlijk bericht.
Op de website www.woonpartners-mh.nl is meer over het project te lezen

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen