2017 week 37 (11-9-2017)

Gouwestad Magazine - 11 t/m 17 september
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Sport
Het sportitem van september staat helemaal in het teken van de Goudse singels. Heel veel atleten gingen op vrijdag 8 september op de Markt weer van start bij de Goudse Nationale Singelloop. En op zondag 10 september waren cameraman Hanno Schuurman en verslaggever Gerrit Schinkel aanwezig bij de 2e Goudse Singels Swim, een zwemtocht door de Goudse grachten.


De smaak van Gouda in de 19e eeuw
Een film van Dick Jonker en anderen.

Bekijk wat zich allemaal afspeelde in het Gouda van toen, waarin de eerste stroopwafel (armenkoek!) werd genuttigd, kaasfabrieken zich vestigden, de dames struisveren op hun hoeden droegen, de eerste treinen reden, de grachten stonken als ooit tevoren en als openbare vuilnisbakken voor besmettelijke ziekten zorgden, de armoede welig tierde en de naam Gouwenaar synoniem was met bedelaar, waar van de 1600 schoolgaande kinderen er 1200 de armenschool bezochten. Maar zie en hoor ook hoe een krachtdadig bestuur ertoe bijdroeg dat dit tijdperk toch positief werd afgesloten. Door de Doornen naar de Sterren zoals de leus bij het stadswapen luidt.


Stadsjournaal
In het stadsjournaal worden nieuwtjes en andere wetenswaardigheden kort en bondig in beeld gebracht.


Ouderendag
6 oktober is het weer zover. In heel Nederland worden wensen van ouderen vervuld. Zo ook in Gouda. De wensen kunnen worden aangeleverd in de vorm van wenskaarten die worden verspreid via allerlei organisaties die in contact staan met ouderen. In de studio is Karin Witkamp aanwezig. Zij is lid van het Comité Nationale Ouderendag.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen