2017 week 36 (4-9-2017)

Gouwestad Magazine - 4 t/m 11 september 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Making of 'het nieuwe décor'
Het nieuwe televisieseizoen start met een kleurrijk nieuw decor, ontworpen door de firma Flens uit Oostzaan en beschilderd door de Goudse kunstenaar Gerard W. Rietbergen van Kunstzaken & Painting Acts.Hoe dit decor tot stand kwam, ziet u in deze reportage.


Straatinterview
Een aantal binnenstadondernemers vindt dat de winkels in het centrum van Gouda zeven dagen per week open zouden moeten zijn. Dat is dus een wijziging ten opzichte van de huidige zondagsopenstelling die eens per maand is. Wat vindt de Gouwenaar hiervan?


Military Tattoo
Op de markt werd onlangs de International Military Tattoo gehouden. Nationale en internationale fanfarekorpsen verzorgden een muzikaal militair vertoon.


Blind walk in de Irishof
Op zaterdag 16 september organiseerde de Irishof, zorgpartners Midden-Holland, een Blind Walk. Verslaggefster Gerdine Wijnmaalen sprak met Evelyn Geertsema, zij is zelfstandigheidstrainer voor blinde en slechtziende bewoners van de Irishof en vertelt wat de Blind Walk is.


Stadsjournaal
In het stadsjournaal worden nieuwtjes en andere wetenswaardigheden kort en bondig in beeld gebracht.


Bijdrage van Gouda aan Canal Parade in Amsterdam
De canal parade die jaarlijks op de 1e zaterdag in augustus plaatsvindt en door de Amsterdamse grachten vaart, levert behalve mooie plaatjes en veel publiek, ook nog altijd de nodige discussie op. In 2018 heeft Gouda de eer Roze Zaterdag te organiseren. In de studio vertelt Gouda Roze, de onafhankelijke belangenvereniging voor LHBT’ers in de regio Gouda, hoe Gouda invulling gaat geven aan deze dag, waarin diversiteit centraal komt te staan.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen