Concert Die Schöpfung J. Haydn in Woerden

Concert Die Schöpfung J. Haydn in Woerden

 

In 2018 bestaat het Chr. Oratoriumkoor Woerden precies 100 jaar. Het eerste concert in dit jubileumjaar is een uitvoering van het oratorium Die Schöpfung van Franz Joseph Haydn op zaterdag 3 februari.

 

Door een samenwerking met COV Excelsior uit Katwijk staat er tijdens het concert een groot koor van bijna 100 zangers op het podium in de prachtige Bonaventurakerk. Een unieke gebeurtenis. 

Rond 1798 componeerde Haydn een groots oratorium dat het scheppingsverhaal beschrijft volgens het Bijbelboek Genesis. Tegenstellingen tussen duisternis en licht en tussen chaos en scheiding van aarde en zeeën worden magnifiek in muziek en tekst verwoord. De verwondering over het resultaat en de dankbaarheid aan God komen aan bod in diverse koordelen en aria’s van Adam en Eva.

De solisten zijn Nicole Fiselier (sopraan), Joost van Velzen (tenor) en Robbert Muuse (bas). Koor en solisten worden begeleid door de professionals van het Nederlands Begeleidingsorkest en Petra Somlai op fortepiano. Het geheel staat onder leiding van dirigent Wim van Herk.

Het concert vindt plaats in de St. Bonaventurakerk, Rijnstraat 60 in Woerden. Aanvang 20:00 uur, kerk open vanaf 19:30.

De entreeprijs is € 22. In de voorverkoop zijn kaarten € 20 en verkrijgbaar via de website, bij de koorleden en bij Vakdrogist Stouthart, Van Vliet Muziek en Christelijke Boekhandel de Hoeksteen.

Meer informatie zie
www.cowoerden.nl

 

 

Onderwerpen