2017 week 23 (5-6-2017)

Gouwestad Magazine - 5 t/m 11 juni 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Muskusrattenbeheer
Het gegraaf van muskusratten in oevers en dijken vormt een gevaar voor de stabiliteit daarvan. Ook in de omgeving van Gouda vormen zij een probleem. Gouwstad ging op pad met de mannen van Muskusrattenbeheer.


Gesprek met wethouder
Iedere maand gaat collega Marianka Peters in gesprek met één van de wethouders of de burgemeester van Gouda. Deze keer praat ze met wethouder Daphne Bergman van D66.


Hoe staat het Van Bergen IJzendoornpark ervoor
Het beheer van het erfgoed van Van Bergen IJzendoorn zou in verval zijn geraakt. Maar volgens de gemeente is het in goede staat. Voor ons aanleiding om op onderzoek uit te gaan. Daarom bezochten we met een lid van het wijkteam Nieuwe Park – het van Bergen IJzendoornpark. Daar lieten ze ons het verval zien.


Studiogesprek Gouda Roze
Het programma van roze zaterdag is zo goed als bekend! In 2018 kleurt Gouda roze, want dan organiseert de stad Roze Zaterdag. Een dag die dient als ondersteuning van de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Dat Roze Zaterdag naar Gouda komt, weten we al een tijdje, maar nu weten we ongeveer hoe de dag eruit komt te zien. En niet alleen die zaterdag, maar het hele jaar 2018 staat in het teken van diversiteit.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen