2017 week 22 (29-5-2017)

Gouwestad Magazine - 29 mei t/m 4 juni 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


De vakanties komen eraan
Voor middelbare scholieren komt binnenkort de vakantieperiode er weer aan. Zes weken vakantie. Hoe heerlijk is dat! Maar hoe brengen ze die weken eigenlijk door? In het komende straatinterview krijgt u de antwoorden te horen.


Keramiekdagen 2017
Ook dit jaar waren ze er weer: de Goudse Keramiekdagen, en wel op 25 en 26 mei.  Honderd keramisten uit binnen- en buitenland waren geselecteerd om hun creaties uit klei te laten zien. Ze gingen aan de slag met het thema van deze 42-ste editie: ‘Vuur en Vlam’.


Theatergroep Mirakel speelt Assepoester
Mirakel is een musicalschool voor 'kinderen' van 4 tot 100 jaar. Sinds kort hebben ze hun eigen pand aan de Nieuwe Haven in Gouda. Elk jaar wordt traditioneel afgesloten met een musicalvoorstelling in de Goudse schouwburg. Dit jaar spelen ze Assepoes. 23,24,25 juni en 1 en 2 juli spelen verschillende groepen deze voorstelling in de schouwburg.


Documentaire over Leo Klisser
De documentaire over Leo Klisser is een bijzondere productie, afgeleverd door Soesja Citroen en twee jonge vrouwen, Lotte Groenendijk en Lucy Azatyan. Ik praat in de studio met Soesja en Lucy over het maken van de film over het korte leven van een Joods kind in oorlogstijd. Daarna volgt de documentaire.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen