2017 week 19 (8-5-2017)

Gouwestad Magazine - 8 t/m 15 mei 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Zeiltocht rond de noordpool door Goudse avonturier
André Speet is met zijn 70 jaar nog altijd op zoek naar grote en nieuwe uitdagingen. Deze gaat hij weloverwogen en goed voorbereid aan. Zo gaat hij deze zomer met zijn boot de Mae West zeilen rond de poolcirkel. Volgens hem wordt dit echt zijn stoerste reis ooit! Collega Gerdine Wijnmaalen zocht hem op.


Groot muzikaal Gouds talent breekt door
De 15 jarige Goudse Pelle van Esch is sinds kort een echte beroemdheid geworden. Hij won de eerste prijs in het Prinses Christina Concours en trad ook al op bij de Wereld Draait Door. Hij is dan nog wel jong, maar geen onbekende meer in de muziekwereld. Hij speelt al jaren bastrombone en hij componeert. We gaan kijken naar een portret van dit veelzijdige talent.


Passie voor Gouds plateel
Johan Karelse verzamelt zijn hele leven al van alles: van postzegels tot kappersartikelen, hij vond het allemaal even mooi. Maar nu heeft hij zijn ware verzamelpassie gevonden in het Gouds plateel. Hij struint het internet en markten af om zoveel mogelijk Goudse beeldjes te verzamelen. En hij gaat nog wel even door, want zijn collectie is nog lang niet compleet!


Studiogesprek over activiteiten Fairtrade Gouda
Fairtrade Gouda maakt zich druk over eerlijke handel met respect voor mens en milieu De gemeente Gouda heeft bewezen zo’n betrokken gemeente te zijn en mag zich vanaf 2011 dan ook fairtrade gemeente noemen. Op zaterdag 13 mei is de Wereld Fairtrade Dag en kunnen belangstellenden zich aansluiten voor een stadswandeling welke in het teken staat van Eerlijk Winkelen. In de studio Leo Rosendal, verantwoordelijk voor Communicatie en Horeca en secretaris Harry Clemens.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen