2017 week 18 (1-5-2017)

Gouwestad Magazine - 1 t/m 7 mei 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Staatinterview
De terrassen op de Markt moesten tegen de gevels komen, op verordening van de Gemeente. Ook moesten ze dezelfde uitstraling hebben door middel van de omrastering en de parasols. Op die manier zouden de gevels van de panden ook beter uitkomen. Het is gelukt tegemoet te komen aan de wensen van de gemeente, maar vindt de Gouwenaar dat het erop vooruitgegaan is en het gezelliger is geworden?


Koningsdag op de oranjeboulevard
Tientallen vrijwilligers, Buurthuis De Speelwinkel en Ruissen Event Support organiseren op Koningsdag altijd de Oranjeboulevard aan de Raam. Dit jaar was dat de 26e editie. Kinderen tot 12 jaar vanuit heel Gouda konden hier hun 2e hands spulletjes verkopen. Je kon geschminckt worden, er was muziek, diverse optredens en vooral…heel veel gezelligheid!


Lintjesregen 2017
Bijzondere mensen verdienen een lintje. Ook in Gouda zijn die er. Mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij. Dit jaar ontvingen maar liefst elf Gouwenaars tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Schoenmaker in de raadzaal in het Huis van de Stad. Traditiegetrouw is de uitreiking op de laatste werkdag voor de verjaardag van de koning. De gelukkigen zijn voorgedragen door anderen, en weten vaak tot op het moment van uitreiking nog helemaal van niets…


Zonta club Gouda
In de studio een gesprek met een medewerker van Zonta Gouda, een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen die werkt aan de verbetering van de positie van vrouwen over de hele wereld.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen