2017 week 17 (24-4-2017)

Gouwestad Magazine - 24 t/m 30 april 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Mega paasontbijt
Op Tweede Paasdag – maandag 17 april – was de Markt weer één grote ontbijttafel voor minstens 1000 mensen. Het paasontbijt lijkt inmiddels een bijzondere Goudse traditie te worden. Het initiatief ligt bij de Samenwerkende Ondernemersverenigingen van de Goudse binnenstad. En zoals we gewend zijn in Gouda, is dit festijn weer een brede samenwerking geworden van organisaties die dit ontbijt mogelijk maken.


Achter de schermen bij het streekarchief.
Er gaat een wereld voor je open in het Gouwedepot dat een verlenging is van de Chocoladefabriek. Een rondleiding door het depot is een unieke ervaring, merkte ook onze verslaggever Mary van Vliet.


Stadsjournaal
En dan is het weer tijd voor het Stadsjournaal met actuele nieuwsflitsen uit Gouda.


Partij voor de Dieren over zwerfafval
Met hetzelfde gemak, gooit het in de afvalbak. We kennen de slogan allemaal, maar we gooien nog altijd te veel afval op straat. En dat moet echt anders, vindt de Partij voor de Dieren. Want in Gouda blijft zwerfvuil een hardnekkig probleem. Bij mij aan tafel Corina Kerkmans, van de Partij voor de Dieren, om voor eens en altijd af te rekenen met zwerfvuil.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen