Ontmoetingsavond pleegouders Bodegraven-ReeuwijkOntmoetingsavond pleegouders Bodegraven-Reeuwijk
 
Afgelopen donderdag 7 maart kwamen pleegouders en gezinshuisouders bij elkaar tijdens een ontmoetingsavond in het Huis van Alles in Bodegraven. Er werd kennis gemaakt en er werd informatie en ervaring uitgewisseld.
 
Deze eerste ontmoetingsavond voor pleegouders en gezinshuisouders vond plaats op initiatief van de Pleegouderraad van Horizon Pleegzorg en werd ondersteund vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het Sociaal Team. Op de avond waren pleegouders en gezinshuisouders aanwezig die zijn verbonden aan verschillende organisaties, zoals Horizon en Jeugdformaat. Wethouder Robèrt Smits was in het tweede deel van de avond ook aanwezig. Hij sprak zijn waardering uit voor de pleegouders.
 
Er werd veel informatie uitgewisseld door de aanwezigen. Het blijkt dat pleegouders de ondersteuning vanuit hun organisatie als zeer wisselend ervaren. Pleegouders krijgen een pleegzorgvergoeding voor de kosten die zij maken voor de verzorging en opvoeding van een pleegkind. Sommige pleegouders gaven aan dat zij niet altijd uitkomen met deze vergoeding, bijvoorbeeld in geval van een ouderbijdrage voor vervoer van het pleegkind naar school of zwemleskosten.
 
De aanwezige pleegouders gaven aan behoefte te hebben aan een vervolgbijeenkomst. Zij hopen dat er de volgende keer nog meer pleegouders aansluiten. De tweede ontmoetingsavond zal in het najaar plaatsvinden. Alle 34 pleeggezinnen die woonachtig zijn in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn van harte welkom. Als u een uitnodiging wilt ontvangen voor de tweede ontmoetingsavond voor pleegouders, kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

Onderwerpen