2017 week 16 (17-4-2017)

Gouwestad Magazine - 17 t/m 23 april 2017
Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.
Of klik hier voor het hele programma.


Straatinterviews
Vanaf 1 januari a.s. begint in Gouda een gloednieuwe methode om het ‘scheiden van afval’ te belonen. Hoe minder afval, hoe lager de rekening. Wat vindt de Gouwenaar van dit nieuwe besluit en is het wel zo voordelig?


Afvalscheiden loont
Alle Gouwenaren hebben van de Gemeente een brief in de bus gekregen over “Afval scheiden loont”.    U betaalt minder afval-heffing als u minder rest-afval aanbiedt. Gaat die methode werken? Gaat niet iedereen zijn afval op een andere manier dumpen? Wij spraken met wethouder Hilde Niezen.


Sport in de regio
Het sportitem van deze maand staat in het teken van de watersport. Cameraman Hanno Schuurman en verslaggever Gerrit Schinkel waren op bezoek bij de Roei- en Zeilvereniging Gouda.


Studiogesprek
Op het Raam en bij de oude binnenhaven komt heel Gouda bij elkaar op de Oranjeboulevard. En in de Sint Janskerk komt een luisterrijk Oranjeconcert.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen