GroenLinks: besluit Bentwoudlaan mogelijk onwettigGroenLinks: besluit Bentwoudlaan mogelijk onwettig

GroenLinks vraagt Zuid-Holland of de besluitvorming rondom de Bentwoudlaan wel wettig is. dit doet zij naar aanleiding van het bericht dat de Nederlandse milieueffectrapportages niet voldoen aan de regels.
De Europese Commissie heeft Nederland hierover op de vingers getikt. Deze rapportages vormen de basis voor veel wegenplannen en ook van de Bentwoudlaan.
 
Lijsttrekker Berend Potjer (GroenLinks): “De basis voor het plan wordt hiermee nog wankeler. In de regio is er veel weerstand tegen het plan, omdat het in Hazerswoude en Boskoop de problemen niet oplost, maar juist verergert. Toch werd het met een minimale meerderheid doorgedrukt. Wij vragen de provincie nu of dat besluit naast onverstandig en onwenselijk, mogelijk ook onwettig was.” 
 
Eerder bleek al dat de berekeningen die ten grondslag liggen aan het besluit om de verlengde Bentwoudlaan aan te leggen niet klopten. Potjer: 'het aanleggen van een nieuwe weg door het Groene Hart heeft grote gevolgen voor de natuur en de omwonenden. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan en het lijkt erop dat dat niet is gebeurd. Tijd voor bezinning dus. Laten we nog eens goed kijken naar alternatieven waarbij wij onze inwoners, de natuur en het groene hart beschermen.”

Onderwerpen