Stadspenning voor ‘aanklampbare’ burgemeester Pieter VerhoeveStadspenning voor ‘aanklampbare’ burgemeester Pieter Verhoeve
 
Aanklampbaar. Verbinder. Burgemeester die Oudewater nadrukkelijk op de kaart heeft gezet. Bij zijn afscheid waren dit veel gehoorde kwalificaties over de wijze waarop Pieter Verhoeve gedurende ruim zeven jaar invulling heeft gegeven aan zijn ambt.
Uit handen van locoburgemeester Bob Duindam ontving Verhoeve de stadspenning.

 
Het afscheid van Verhoeve op vrijdag 8 november bestond uit twee delen. Eerst was er een bijeenkomst voor genodigden in de Grote of Sint Michaëlskerk. Diverse sprekers richtten het woord tot Verhoeve, te weten Hans Oosters (Commissaris van de Koning), Tijn Trijssenaar (kinderburgemeester), Victor Molkenboer (burgemeesterskring Utrecht), dominee Roelof de Koning Gans (pastoresberaad), Petra van Hartskamp (Lopikerwaard-burgemeesters), Judith de Vor (Oudewaterse gemeenteraad), Nell van Gool (Geschiedkundige Vereniging Oudewater), Joke van Diest (namens stadsdichteres Nelleke den Boer die met vakantie was) en locoburgemeester Bob Duindam. Laatgenoemde overhandigde Verhoeve de stadspenning.
 
Deel twee bestond later in de middag uit een officiële afscheidsreceptie in De Klepper. Veel Oudewaternaren en mensen van buiten de stad maakten van de gelegenheid gebruik ‘hun’ burgemeester de hand te schudden voordat hij op woensdag 13 november wordt geïnstalleerd als burgemeester van Gouda.

Onderwerpen