Stadsbussen Arriva in Leiden schoon en stil


Datum: 30 september 2019

Stadsbussen Arriva in Leiden schoon en stil
 

Het kan schoner en stiller!’ Onder dat motto hebben Arriva en provincie Zuid-Holland vorig jaar de handen ineengeslagen om elektrisch stadsvervoer in Leiden te realiseren. Het streven was om in 2019 alle bussen op de stadslijnen daar te vervangen door zero emissie-bussen. Dat doel is nu bereikt. Met de komst van de 23ste elektrische bus is ook de laatste stadsbus nu ‘groen’.
 
De eerste vier elektrische bussen werden op 12 maart geïntroduceerd. Ze gingen rijden op de stadslijnen 1 t/m 4. Een maand later waren alle ‘oude’ bussen op deze lijnen vervangen door de milieuvriendelijke variant. Afgelopen september volgden de laatste tien elektrische bussen. Met in totaal 23 elektrische bussen is de hele stadsdienst van Leiden (inclusief stadslijnen 5 en 6) nu stil en schoon.
 
Sinds de start in maart hebben al deze elektrische bussen in Leiden gezamenlijk maar liefst 478.000 kilometer gereden. Daarmee is een besparing van ongeveer 158.000 liter fossiele brandstof, diesel, gerealiseerd. En ook de geluidsproductie van de bussen in de stad is significant afgenomen.
 

 

Onderwerpen