Gratis je bloeddruk meten bij Hartstichting meetpunt in Gouda

Logo                      

Gratis je bloeddruk meten bij Hartstichting meetpunt in Gouda

Vanaf maandag 3 juni gratis bloeddruk meten

Den Haag, 24 mei 2019 -  Vanaf maandag 3 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten bij Vierstroom Thuiszorgwinkel in Gouda. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting van 27 mei tot en met 8 juni bloeddrukmeetpunten in op openbare plaatsen, zoals supermarkten en bibliotheken. Vierstroom Thuiszorgwinkel ondersteunt deze oproep van de Hartstichting.

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni van 10.00 uur – 15.00 uur kunnen inwoners uit Gouda hier gratis hun bloeddruk laten meten.


Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk heeft. Een deel van hen gebruikt medicatie of heeft zijn of haar leefstijl aangepast om de bloeddruk op gezond niveau te brengen. Echter zo’n 40% weet niet dat zij een verhoogde bloeddruk heeft. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.

De Hartstichting wil daarom mensen stimuleren om hun bloeddruk te laten meten. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. Vierstroom Thuiszorgwinkel in Gouda is één van deze locaties.
David Smeekes, huisarts werkzaam bij de Hartstichting: “Het is vanaf je 40e belangrijk je bloeddruk te kennen, ook als je gezond bent. Want een hoge bloeddruk voel je niet, maar verhoogt wel je kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op om regelmatig je bloeddruk te (laten) meten. Net zoals je ook wel eens op een weegschaal staat. Zo kun je tijdig maatregelen nemen om je bloeddruk op gezond niveau te krijgen als dat nodig is.”

Locatie
Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk meten bij Vierstroom Thuiszorgwinkel in Gouda. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.


Bijlagen
Thumbnail Beeldmateriaal
 
 

Onderwerpen