Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verwelkomt 500e deelnemer Reanimatietraining!Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verwelkomt 500e deelnemer Reanimatietraining!
  
Op zaterdag 16 februari hoopt wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de 500e deelnemer te verwelkomen van de Reanimatietraining.
 
Krachtig reanimatienetwerk van vrijwilligers en AED’s
De gemeente Krimpenerwaard is begin 2018 gestart met het opbouwen van het netwerk Hartveilig Wonen. De gemeente wil hiermee haar woonomgeving Hartveilig te maken. Met HartveiligWonen verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van vrijwilligers en Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Dit netwerk biedt acute hulp in geval van een hartstilstand.
 
In elke kern een 24/7 AED
Vorig jaar is in elke kern van onze gemeente minimaal één AED geplaatst. Deze AED’s zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 
Al 500 inwoners hebben gratis Reanimatietraining gevolgd
Inwoners van onze gemeente die in geval van nood hulp willen bieden, kunnen een gratis reanimatietraining volgen. Deze training is bijzonder in trek bij onze inwoners. Op zaterdag 16 februari hoopt wethouder Lavinja Sleeuwenhoek het Reanimatiecertificaat uit te reiken aan de 500e deelnemer van de Reanimatietraining. 
 
Ook in 2019 kunnen inwoners gratis Reanimatietraining volgen
Inwoners die ook hulp willen bieden in geval van nood, kunnen zich ook dit jaar aanmelden voor een gratis reanimatietraining. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer 14 0182. De lessen worden gegeven door de lokale EHBO-verenigingen en Stichting Reanimatie Stolwijk.
 
Aanmelden als burgerhulpverlener
Inwoners die de reanimatietraining (al eerder) met succes hebben afgerond, kunnen zich aanmelden als vrijwilliger via de website www.ikbenstandby.nl. Zij kunnen dan opgeroepen worden als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt. 

Onderwerpen