Thema avonden (pre) Puber in ontwikkeling groot succesThema avonden (pre) Puber in ontwikkeling groot succes
 
De twee thema avonden over (pre) Pubers in ontwikkeling werden druk bezocht.
Deze avonden vonden plaats op de eerste twee maandagen van februari in het Huis van Alles in Bodegraven.

De avonden werden verzorgd door Kwadraad en Groei door Ervaring en aangeboden door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

 
Pedagoge Tanja Derks van Kwadraad en gezins- en systeemtherapeute Karien Snijder van Groei door Ervaring verzorgden de inhoud van de avonden. Tijdens de eerste avond was er vooral aandacht voor opvoedstijlen en de ontwikkeling van het puberbrein. Tijdens de tweede avond werd actief onderzocht hoe (social) mediagebruik zich nu thuis afspeelt en hoe je dit kunt bijsturen en aansturen. Daarbij werd opnieuw aandacht gegeven aan de opvoedstijlen en was er ruimte voor dialoog.

Tijdens de avonden was er veel ruimte voor interactie en konden de ouders met elkaar in gesprek gaan. Er werd actief door de ouders uitgewisseld welke afspraken men zelf thuis hanteert, maar ook afgestemd wat bijvoorbeeld toe te voegen of weg te laten.
De deelnemers hebben de avonden door hun afwisselende ‘karakter’ als zeer waardevol ervaren. Het onderling uitwisselen van ervaringen en praktische voorbeelden werd erg gewaardeerd. Sommige ouders spraken zelfs van ‘intervisie’. Vooral de afwisseling van theorie en praktijk vond men prettig. Aangegeven werd dat de avonden zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze of andere thema-avonden van het Centrum voor Jeugd en Gezin, kijk dan op de website www.cjgbodegraven-reeuwijk.nl. In de agenda vindt u een overzicht van het actuele aanbod van themabijeenkomsten in de regio.

Onderwerpen