Woerdense ondernemers gaan voor groene events!Woerdense ondernemers gaan voor groene events!

Ondernemers in Woerden namen voor de zomer 2018 het initiatief om te kijken naar de mogelijkheden voor groene evenementen in Woerden. Hieruit is een samenwerkingsverband ontstaan tussen evenementenorganisaties in Woerden die afgelopen maand bij elkaar zijn gekomen.
 
Enthousiasme voor groene events
Voor de zomer van 2018 is het initiatief gekomen van Jessica Jongen (Van Rossum/Straatvoer) en Ed Breuren (Van Rossum/Breuren/Woerden Bruist) om te kijken naar de mogelijkheden voor groene evenementen in Woerden. Woerden Marketing, de gemeente Woerden en Green Events, de organisatie die gespecialiseerd is in duurzame events, zijn bij elkaar gekomen om de mogelijkheden te bespreken. Op de evenementenbijeenkomst van de gemeente Woerden in november 2018 is het initiatief gepresenteerd en zijn evenementenorganisaties geënthousiasmeerd om hierbij aan te haken.
 
Op dinsdagmiddag 11 december zijn de organisaties van Woerden Bruist, Straatvoer, Woerdense Vakantieweek, Koningsdag Woerden, Babypop Festival, Kunstpark/Akoestival, Kiremko nacht van Woerden, Green Events, Woerden Marketing en de gemeente Woerden bij elkaar gekomen om te kijken naar de mogelijkheden van een duurzaam systeem, waarbij voornamelijk ingezet wordt op gezamenlijke inkoop voor kostenbesparing. Meerdere organisaties zullen hier nog bij aansluiten.
 
Plastic Promise
De intentie is om in januari 2019 gezamenlijk een Plastic Promise te tekenen. Het doel hiervan is dat er wordt gestreefd om binnen drie jaar minimaal 50% van alle plastic wegwerpartikelen (zoals bekers, borden, bestek en rietjes) door herbruikbare producten is vervangen of hoogwaardig gerecycled wordt. Met deze Plastic Promise spreken we de intentie uit om onderzoek te doen naar de beste oplossing voor Woerden en gezamenlijk ernaar toe te werken om zo duurzaam mogelijk events te organiseren.
 
De evenementenorganisaties zijn erg blij met de steun vanuit de gemeenteraad en willen graag gezamenlijk met de gemeente hierin optrekken om te komen tot een reductie op plastic afval bij evenementen. 
 

Onderwerpen