Première BOOKA: nieuwe soapserie gemaakt voor en door jongerenPremière BOOKA:  nieuwe soapserie gemaakt voor en door jongeren 

Voor het eerst in Nederland een soapserie geschreven, gefilmd en gespeeld door jongeren over hun gezondheid en uitdagingen in het leven.
 
3 December lopen leerlingen als echte soapsterren over de rode loper om naar hun eigen soap te kijken.
 
Eigen content
Wie weet er beter wat er in hun leven speelt dan de jongeren zelf?
Elke dag maken jongeren hun eigen content. Denk hierbij aan hun eigen Youtube kanaal, het live streamen of het delen van hun verhaal op social media. Een logische stap om ook als het gaat om hun gezondheid en leefstijl, de content te laten bepalen en creëren door de jongeren zelf.
 
VMBO-leerlingen van het Da Vinci College Lammenschans in Leiden schrijven, filmen en spelen mee in de soap, geholpen door professionele filmmakers en acteurs.
De soapserie bestaat uit (4 korte) afleveringen en gaan over de (on)gezonde leefstijl van jongeren.
Bij het schrijven van het script werken jongeren en makers samen om de leefstijl van jongeren goed in beeld te brengen. Ook is er samengewerkt met leerlingen van de Internationale Schakelklas om de verbinding tussen verschillende culturen en geloofsovertuigingen te krijgen.
 
Lesmateriaal
De afleveringen van de soap komen online beschikbaar zodat leerlingen, jongeren, ouders en professionals de afleveringen (wereldwijd) kunnen bekijken. In 2019 komen er lesmaterialen bij waarmee docenten van het Da Vinci College Lammenschans de soap in de klas kunnen bespreken. Op deze manier wordt de soap onderdeel van het educatie-aanbod over gezondheid en ontwikkeling van jongeren.
 
Trailer
Via deze link is alvast een trailer te zien.
 
Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het Da Vinci College Lammenschans, Gemeente Leiden, Fonds 1818, Zorg en Zekerheid, Public Cinema en de GDD Hollands Midden.


Locatie
Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden 

Onderwerpen