Gouwestad Magazine 16-5-2016 t/m 22-5-2016

Dit informatieve programma brengt een mix van actualiteiten, maatschappelijke items, politiek, cultuur en sport. Reportages en studiogesprekken wisselen elkaar af, gelardeerd met historische filmpjes over Gouda en omstreken. De studiopresentatie rouleert en ligt in handen van Patrick Maijer, Jacqueline Jonker, Levi van Eck en Arie Boertje. Samen met de studiogasten en de reportageteams brengen zij het Goudse nieuws kort en krachtig. Onderstaand een overzicht van de onderwerpen uit het programma van deze week.

Of klik HIER voor het hele programma.


2016 week 20 stoom stichting nederland
2016 week 20 stoom stichting nederland
De Stoom Stichting Nederland bestaat 40 jaar. Regelmatig rijdt een stoomtrein vanuit het depot Rotterdam Kralingen via Station Gouda het land door. Als dank daarvoor heeft de Stoom Stichting in de maand mei een stoomtrein fototentoonstelling georganiseerd in het Huis van de Stad. De toegang is gratis. Collega Arie Boertje is gek op stoom, dus hij ging even lang.
2016 week 20 Zo mooi als de nacht
2016 week 20 Zo mooi als de nacht
Tot 3 jaar geleden maakte ze alleen maar vakantiekiekjes. Omdat ze beter op compositie wilde letten, volgde Renate Oskam een basiscursus fotografie. Inmiddels maakt ze bij voorkeur nachtfoto’s in haar woonplaats Gouda. Die zijn nu te zien in ‘zo mooi als de nacht’.
2016 week 20 Strips op de markt
2016 week 20 Strips op de markt
Dit jaar was er voor de 10e maal het evenement Strips op de Markt.
2016 week 20 vertegenwoordiging van huurders
2016 week 20 vertegenwoordiging van huurders
Sinds 2015 heeft de vertegenwoordiging van huurders een belangrijke stem gekregen in de gesprekken tussen de gemeente en de verhuurders. Maar hoe is die vertegenwoordiging in Gouda geregeld? Verslaggever Olaf Hornes ging in gesprek met Ron de Haas, de nieuwe directeur van Mozaik Wonen. Wat betekent die vertegenwoordiging voor de Goudse huurders en hoe kijkt de grootste huurdersorganisatie van Gouda hier tegenaan?

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen