Het weer in de regio Gouda

Weersverwachting voor Gouda e.o.

Opgesteld door Jan Willem de Wit op dinsdag 21 januari 2020 om 10.30 uur. 

 

Komende dagen: Droog, in nacht en ochtend kans op mist.

 

Vandaag is er in de ochtend mist. In de loop van de middag breekt de zon steeds vaker door en loopt de temperatuur op tot een graad of 6. Er waait een zwakke tot matige zuidwester, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Woensdag wordt eveneens een droge dag. De dag verloopt overwegend bewolkt. Met wat zon wordt het ongeveer 7 graden Celsius, mocht het een zonloze dag worden dan hooguit 5 graden Celsius. De wind is zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait uit noordelijke richtingen.

Richting het volgende weekend blijft het rustig met veel bewolking en soms zon. Ook kan vooral in de nachten en ochtenden regionaal mist voorkomen. Als de zon af en toe doorbreekt wordt het een graad of 6. Als het bewolkt blijft is het circa 4 graden Celsius. In de nachten ligt de temperatuur vaak rond het vriespunt. Tijdens brede opklaringen kan het in de nacht naar vrijdag licht vriezen.

In het volgende weekend neemt de zuidwestenwind toe naar matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. De bewolking overheerst, maar de kans op neerslag is nog gering. De maximumtemperatuur is zaterdag circa 8 graden Celsius. Zondag wordt het maximaal 10 graden Celsius. 

Na volgend weekend neemt de kans op neerslag waarschijnlijk toe en blijft het zeer zacht voor de tijd van het jaar!

Voor actuele weergegevens van de 8 Goudse weerstations kunt u kijken op:
https://www.meteo-gouda.nl/weerstations-meetgegevens.php 


De weersontwikkelingen worden door Weerclub Gouda en Meteo Gouda zoveel als mogelijk actief gevolgd! De weersverwachtingen worden zo vaak als mogelijk aangepast. Echter kunnen kleine veranderingen in de weersontwikkelingen grote gevolgen hebben op de regionale weercondities, waardoor het weerbeeld anders kan uitpakken dan de verwachting aangeeft!     

 

 
 

Onderwerpen