Het weer in de regio Gouda

 

 

Opgesteld door Onno Hungerink op maandag 25 maart 2019 om 18.30 uur. 

 

Rustig weer en geleidelijk hogere maximum temperaturen.

 

 

Tussen een hogedrukgebied met kern net ten zuiden van Ierland en een lagedrukgebied boven het midden van Noorwegen staat een noordwestelijke stroming. Er wordt maritiem polaire lucht aangevoerd. De komende dagen blijft de kern van hogedruk aanvankelijk nog ten westen van de Goudse regio. Dat betekent dat er in het algemeen een zwakke noordwestelijke aanvoer is. In de tweede helft van de week trekt de kern  oostwaarts. Lagedrukgebieden trekken ver ten noorden van de Goudse regio over Scandinavie oostwaarts. Op zaterdag ligt de kern van hogedruk ten oosten van Gouda en passeert er op zondag een zwakke uitloper van een lagedrukkern het Groene Hart.  Veel activiteit wordt er niet verwacht. Na passage van deze storing komt van het westen uit een nieuwe hogedrukkern dichterbij, met lagere maximum en minimum temperaturen.

 

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is het wissellend bewolkt met een hele kleine kans op een lichte bui. Er staat aanvankelijk nog een matige tot vrij krachtige noordelijke wind, kracht 3 a 5 Bft . In de loop van de avond neemt de wind langzaam af naar zwak kracht 2 Bft en draait wat naar een noordwestelijke richting. De temperatuur zakt langzaam naar een minimale waarde van rond de 5 graden Celsius in de vroege ochtend. 

Dinsdag is er in het algemeen veel bewolking, er wordt met een noordwestelijke wind vochtige lucht van af de Noordzee aangevoerd. Er is een kleine kans dat er een hele lichte bui kan vallen maar veel zal dat niet voorstellen. Er zijn ook wel enkele opklaringen zodat de zon niet helemaal weg blijft. De middagtemperatuur komt rond op10 graden Celsius uit in de Goudse regio. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind, rond kracht 3 Bft.In de avond draait de wind naar meer westelijke richtingen.

Woensdag overheerst de bewolking nog maar geleidelijk komen er steeds meer opklaringen. De maximum temperatuur is op woensdag ongeveer 13 graden en er staat een zwakke wind. Opdonderdag is het zonnig en loopt het kwik op naar waardes rond de 15 graden. Op vrijdag gaat de temperatuur richting de 17 graden met veel zon. In de nachten en vroege ochtend is er kans op mist. In de loop van de zaterdag neemt de bewolking langzaam toe en in de nacht naar zondag is er kans op wat lichte neerslag. Na passage van dit neerslaggebied wordt het beduidend koeler met een maximum temperatuur op zondag van rond de 8 graden. 


De weersontwikkelingen worden door Weerclub Gouda en Meteo Gouda zoveel als mogelijk actief gevolgd! De weersverwachtingen worden zo vaak als mogelijk aangepast. Echter kunnen kleine veranderingen in de weersontwikkelingen grote gevolgen hebben op de regionale weercondities, waardoor het weerbeeld anders kan uitpakken dan de verwachting aangeeft!     

Nieuwsgierig naar de seizoensverwachting voor de lente van 2019 en de komende zomer?

Klik dan op: https://weerclubgouda.nl/index.php/weernieuws 


 

 

Onderwerpen