Weernieuws Voor regio GoudaWeersverwachting voor de Goudse regio!

Opgesteld door weerman Jan Willem de Wit
Dinsdag 23 januari 2018 - 09
.00 uur    
 

Bewolkt, in de loop van de middag regen!

 

Vandaag start de daglichtperiode geheel bewolkt, maar is het nog urenlang droog. Dinsdagmiddag trekt een regengebied over het Groene Hart en met maximaal 11 graden Celsius in de avonduren is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Morgen neemt de wind nog iets verder in kracht toe en valt er met name in de avond van tijd tot tijd een beetje lichte regen. Met 14 graden Celsius op de thermometers is de kans zeer groot dat het eerste warmterecord van 2018 genoteerd wordt! Donderdag is het alweer 5 graden frisser en valt er opnieuw van tijd tot tijd lichte regen. Na donderdag wordt het overwegend droog en is er op de meeste dagen genoeg ruimte voor de zon.

Vanochtend neemt de bewolking alsmaar toe. In de loop van de middag trekt vanuit een westelijke richting een regengebied over het Groene Hart. Er valt dan van tijd tot tijd lichte (mot-)regen. Het druilerige weer gaat ook gepaard met een aanwakkerende zuidwestenwind. In het Groene Hartgebied wordt de zuidwestenwind matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort. De temperatuur stijgt in de loop van de dag naar een maximum van 11 graden Celsius. De maximumtemperatuur wordt overigens pas aan het eind van dinsdagavond bereikt! Normaal is het een graad of 5 in deze tijd van het jaar. Door de vrij krachtige wind voelt het frisser aan. Windvlagen tot 50 km./uur in de tweede helft van dinsdagmiddag.

Vanavond blijft het geheel bewolkt en kan af en toe nog een beetje lichte  (mot-)regen vallen. Ook dan waait er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (windkracht 4 tot 5 Beaufort). In de avonduren kunnen in de Goudse regio windvlagen tot 60 km./uur geregistreerd worden.

In de nacht van dinsdag naar woensdag is het buitengewoon zacht, de minimumtemperatuur komt niet onder 10 graden Celsius uit. Desondanks blijft de bewolking overheersend en valt er soms een beetje lichte regen of lichte motregen, maar meestentijds is het droog. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Woensdag is het uitzonderlijk zacht voor de laatste decade van januari. Het kan in Gouda zelfs een recordwarme 24 januari worden met 14 graden Celsius op de Goudse thermometers! Normaal is een maximumtemperatuur van 5 graden Celsius in deze tijd van het jaar. De zuid-zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 Beaufort. De windvlagen/windstoten kunnen in de middag snelheden bereiken tot 75 km./uur! Woensdagavond draait de wind naar het westen en neemt vrij snel af naar matig, windkracht 4 Beaufort. De windvlagen worden eveneens minder krachtig.

Recordwarme 24 januari? Het eerste warmterecord van 2018 staat in de verwachting!

Het warmterecord tot nu toe is 13,3 graden Celsius op 24 januari 2016!

Donderdag en vrijdag wordt het iets minder zacht met circa 9 graden Celsius in de middag. In de nachten liggen de minima rond 5 graden Celsius. Wel houdt ook dan de bewolking de overhand en kan er donderdag van tijd tot tijd een beetje lichte (mot-)regen vallen. Vrijdag zal er bij een stijgende luchtdruk geen druppel regen meer vallen. De wind waait overheersend uit zuidwestelijke richtingen en is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5 Beaufort.

Aankomend weekend wordt ons weer bepaald door een krachtig hogedrukgebied met de kern boven het westen van Frankrijk. Zaterdag zijn er flinke zonnige perioden. Zondag overheerst de bewolking en heeft de zon het een stuk moeilijker om door te bereken. De luchtdruk zal komend weekend in onze regio oplopen naar waarden rond 1032 hPa en daardoor is de kans op neerslag uiterst klein. De temperatuur is in de weekendnachten een graad of 3, overdag is de maximumtemperatuur circa 8 graden Celsius. De zuidwestenwind is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Na volgend weekend loopt de luchtdruk verder op en zal op woensdag waarschijnlijk de hoogste barometerstand van januari 2018 bereiken. De verwachte luchtdruk is circa 1040 hPa voor de Goudse regio. De werkweek begint met uitgestrekte wolkenvelden, maar vanaf woensdag wordt het steeds zonniger. Zowel in de nacht als overdag wordt het dan iets kouder, maar van vorst is vooralsnog geen sprake.

We hoeven in januari niet meer op koud winterweer te rekenen! Misschien komt daar begin februari verandering in!

Even klikken voor actuele data: 
Actuele weerdata Goudse weerstations Meteo Gouda
 

 

Neerslagverwachting voor de komende 3 uur!Sneeuwradar verwachting voor de komende 3 uur

 

Legenda: Blauw is regen, Geel is natte sneeuw, Oranje is sneeuw!


De Goudse neerslagintensiteitverwachting voor de komende 3 uren!

Neerslag verwachting voor Gouda


Kans op vorstdag of ijsdag!

Temperatuur

Kans op sneeuw!
Sneeuwdek
 

Onderwerpen