cialis zonder voorschrift
Home RADIO religie Kerk in de buurt

Login voor medewerkersKerk in de buurt

Programmamakers: Marja Blok, Jan van den Brink, Willem Pronk, Aty Veldhuizen en Mieke de Vos.
Medewerkers Raakvlak:
Eline van Tilborg, Marieke van Steenwijk en Angela van Tilborg.
Columnisten: Willem den Boer, Kees Bots, Ineke Koning-Polet, Albert van Riet.en Gertie Blaauwendraad.
Interviews: Willem den Boer en Lia Sevenhoven.
Eindredacteur: Marja Blok.

Wanneer: Zondag 09.00-12.00 uur
Herhaling: er is geen herhaling
kerkindebuurt@gouwestad.nlKerk in de Buurt is het oecumenische programma van Gouwestad Radio. Kerk in de Buurt wordt iedere zondag uitgezonden tussen 9 en 12 uur. In dit programma veel muziek, voornamelijk klassiek en geestelijk. Ook wordt op iedere zondagochtend om 9.30 uur een Meditatief Moment uitgezonden dat samengesteld is door één van de Goudse pastores of kerkelijke medewerkers. Verder is er elke week een colum en informatie over komende activiteiten in de rubriek Raakvlak. En om half twaalf is er een interview.


Programma voor Zondag 27 Juli 2014.     

 

7e Zondag na Pinksteren: 6e Zondag van de Zomer                                                                                

Liturgische Kleur:  Groen


Presentatie
:
  Aty Veldhuizen

Onderwerp:   "Hoop-Ongeduld-Geduld"                                                                           

Meditatie door:   Ds.Tanno Verboom
Tijdens de zomervakantie wijkt Kerk in de Buurt af van het
Oecumenisch leesrooster van de Raad van Kerken.
Het team kiest voor 7 weken zelf een onderwerp uit.
Dit jaar heeft Ds. Tanno Verboom aangeboden 7 meditaties
te verzorgen over het onderwerp “De Vruchten van de Geest”
naar de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22
  

Onderwerp:    De 3e aflevering uit deze serie: “Geduld”.

Column:  Albert van Riet

Interview:  In plaats van het interview zal de heer Arie Bijl
van Wijkgemeente de Veste een gedicht uit het nieuwe Liedboek
bespreken dat aansluit bij de meditatie.

Onderwerp :  " Geduld "

Raakvlakberichten:  Angela van Tilborg

Programma Technicus
: 
Hans Sanders


RAAKVLAKBERICHTEN  ZONDAG  27Juli 2014. 


*Meditatieve Momenten

Een kaarsje opsteken in een kerk als je op vakantie bent, misschien doet u dat ook wel eens. Maar wist u dat er ook regelmatig meditatieve momenten zijn in Gouda?
Elke maandagavond om 19.30 uur in de Oud-Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107.  Op elke maandag in de even weken, kunt u om 19.00 uur meedoen aan een meditatie in de Ontmoetingskerk, Dunantsingel 314.


*Gouwe Moment In De St. Janskerk

Ook deze zomer zijn er op de donderdagen in de maanden juli en augustus Gouwe Momenten in de St. Janskerk. Dit biedt toeristen, voorbijgangers en inwoners van Gouda gelegenheid om van 12.00 tot 12.30 uur een ‘Gouwe Moment’ te beleven. Een Gouwe Moment betekent even weg van het rumoer op de Goudse markt en de drukte van alle dag. Even stil worden, bijvoorbeeld om de zin van het bestaan. In de Glazen Hal van de Sint Janskerk kan ieder die dat wil, gedurende het half uur een kaarsje aansteken, luisteren naar meditatieve muziek, een tekst lezen of beluisteren, bidden of gewoon stil zijn.
Wekelijks wordt het Gouwe Moment vormgegeven door een lid of voorganger van een christelijke gemeenschap of kerkelijke gemeente te Gouda. De Gouwe Momenten hebben een oecumenisch karakter. Dat betekent dat de deur onder de toren van de Sint Janskerk, die toegang geeft tot de Glazen Hal, vanaf 11.45 uur open is voor iedereen.
Het eerstvolgende Gouwe Moment is op: donderdag 31 juli 2014.    Mirjam van Esschoten, van de Federatie Doopsgezinden, Remonstranten Vrijzinnig Protestanten, Sint Joostkapel begeleidt dit keer de bijeenkomst. Zij zal de actualiteit van de dag bij de inhoud
van het moment gebruiken.
Naast een voorganger zijn er wekelijks verschillende vrijwilligers vanuit de kerken actief rond de organisatie. Ook is er aandacht en gelegenheid voor bezoekers die na afloop van het Gouwe Moment nog wat na willen praten.


*Zaterdagmiddagconcert


De zaterdagmiddagconcerten in de St Janskerk gaan ook deze zomer gewoon door. Hierin vinden nu ook de orgelconcerten, die vroeger op de woensdagavond waren te beluisteren, hun plaats. De muziekcommissie van de Stichting Goudse St Jan hoopt op deze manier de prachtige, maar soms ondergewaardeerde, orgelmuziek dichter bij het Goudse publiek te brengen en het vooral ook toegankelijker te maken.

Op zaterdag 2 augustus verzorgt Everhard Zwart het concert.

Everhard Zwart (5 augustus 1958), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zoon van Willem Hendrik Zwart, kleinzoon van de legendarische Jan Zwart, leerling van Feike Asma en onderscheiden met de zilveren medaille van het "Societe Arts-Sciences-Lettres" te Parijs, verwierf reeds grote bekendheid als organist, enerzijds door zijn enthousiaste ijver voor de "Hollandse Koraalkunst", waarvoor de basis al werd gelegd door zijn grootvader, anderzijds door zijn virtuoze vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur.

Hij is een telg uit een beroemd geslacht van organisten. Vader en grootvader Zwart legden bij Everhard de basis voor een prachtige carrière. Hij heeft zijn grote bekendheid mede te danken aan zijn brede repertoire. Zijn voorliefde gaat uit naar de Frans-Romantische orgelliteratuur van o.a.

Widor, Vierne, Guilmant, Franck en daarnaast is hij een gewaardeerd vertolker van Bach, Reger, Liszt en de meer eigentijdse Andriessen. Deze veelzijdigheid is zijn handelsmerk geworden.

Stukken van Bach, Jean-Marie LeClair, César Franck, Léonce de Saint-Martin en Louis Vierne staan op 2 augustus op het programma.
Sint-Jankerk, aanvang 16:00 (tot 17:00), entree gratis.


*Beiaardconcert In Gouda Van Gideon Bodden

Deze zomer is er ook weer een serie beiaardconcerten gepland in Gouda. Het eerstvolgende concert is op maandag 28 juli vanaf 20:15 uur en zal worden verzorgd door Gideon Bodden.
Gideon Bodden werd geboren in 1971, begon zijn klokkenistencarrière in 1983 aan de muziekschool van Hilvarenbeek, studeerde later aan de beiaardscholen te Mechelen en te Amersfoort. Hij won de belangrijkste beiaardconcoursen, waaronder het concours in het Olympisch Stadion te München (1992), de Kon. Fabiolawedstrijd te Mechelen (1993) en het Internationale Carillonconcours voor quatre-mains spelers te Douai (F) in 1994.  Sinds 1993 bespeelt hij als stadsbeiaardier van Amsterdam het klokkenspel van de Munttoren, en sinds 2005 tevens dat van de Oude Kerkstoren, sinds 1994 is hij stadsbeiaardier van Oudewater, sinds 1998 bespeelt hij ook de beiaard van Hilvarenbeek. Sinds 2008 is Gideon Bodden, als stadsbeiaardier van Schoonhoven, naast Boudewijn Zwart, vaste bespeler van de Van den Gheyn beiaard in de Zilverstad.
U kunt de muziek het beste beluisteren in het straatje Achter de Kerk, in de museumtuin van Museum GoudA, in de Molenwerk, in de Koster Gijzensteeg en in diverse binnentuinen en hofjes in de binnenstad.


*Vrijdagavondconcert Strijkkwartet

De vrijdagavondconcerten in de Sint-Jan blijken een succes.
Vrijdag 1 augustus vindt het derde concert in de reeks plaats. Nu met een strijkkwartet van weer zo'n bijzonder stel gedreven musici dat naast hun normale concertpraktijken kleine ensembles vormt om prachtige kamermuziekconcerten te geven. Het kwartet bestaat uit de violistes Iris van de Laar uit Nederland en Erika Illes die oorspronkelijk uit Slowakije komt.
Dan is er de Nederlandse altviolist Joep van den Brederode en tot slot de celliste Christina Kellenberger die in Brussel geboren werd. De vier muzikanten hebben allen een brede concertervaring en zijn op allerlei muzikale terreinen actief.  Ze spelen een tweetal vroege Mozartkwartetten en een potpourri van muziek van Oginski, Rachmaninov, Tjaikowski, Verdi, J. Strauss en Grieg.
Aanvang 20:00, entree gratis


*Gratis Concert Van De Continentals

Op maandagavond 28 juli is er vanaf 20:00 uur een gratis toegankelijk concert van de Continentals in gebouw De Oostpoort, Aderpolderweg 21 in Gouda.  Een concert van de Continentals staat garant voor een eigentijdse muziekproductie van niveau, met een heldere boodschap. Bovendien is dit bij uitstek een gelegenheid om iemand op een ongedwongen en aansprekende manier te laten kennismaken met het Evangelie.
Een aantal jongeren uit de Oostpoort neemt deel aan deze tournee, die begint in de Oostpoort en verdergaat in Oost Europa. Gratis toegangskaarten voor specifiek dit concert zijn te reserveren via www.continentals.nl.


*Bijbelse Taferelen In MuseumGouda

Op 30 juli kunt u een rondleiding krijgen in MuseumGouda langs de bijbelse taferelen in de prenten van Rembrandt. Rembrandt wijdde meer dan tachtig prenten aan Bijbelse thema’s. Uit het Oude Testament hadden vooral de levens van Abraham, Jacob en Jozef de belangstelling van Rembrandt en vooral momenten met veel spanning en drama. Rembrandts belangrijkste prenten zijn echter ontleend aan het Nieuwe Testament. Rembrandt baseerde zich niet alleen op Bijbelteksten, maar gebruikte ook prenten of schilderijen van beroemde voorgangers.
Aanvangstijd is 14.00 uur, duur ongeveer een uur.
De rondleiding start in de foyer Achter de kerk.
Kosten:€3,-(excl.museumentree),aanmelden:
kan via rondleidingen@museumgouda.nl

++++++++++++++

 

 

 


   
 

 

Buienradar