Folk Roots

Gemaakt door: Ton Dekker
Wanneer: Donderdag 19.00-20.00 uur
Herhaling: Maandag 19.00 uur en Woensdag 22:00 uur

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Folk Roots  laat U kennis maken met de vele soorten wereldmuziek die er zijn. De nadruk ligt op de keltische muziek uit Engeland, Ierland, Scotland, Wales, Frankrijk en Spanje. Ook muziek die raakvlakken heeft met folkmuziek komt aan bod. U wordt op de hoogte gehouden van folkconcerten in de folkclub in Koudekerk aan de Rijn . Bijna altijd wordt er door de optredende artiesten toestemming gegeven om het concert op te nemen. U kunt daarna een samenvatting van de opnamen van deze concerten horen in het programma.
De eerste donderdag van de maand zal de muziek afkomstig zijn uit de niet keltische landen en uit de rest van de wereld.
Voor op- en aanmerkingen, het geven en vragen van informatie en al dies meer, kunt U altijd een e-mailtje sturen naar bovengenoemd e-mailadres.


  

De herhalingen van FolkRoots zijn op Maandag om 19:00 uur en op Woensdag om 22:00 uur


Donderdag 22 Augustus 2019:

Vanavond aandacht voor het album Notre Album Solo van het Canadeese samenwerkingsverband van Le Vent Du Nord en De Temps Antan.

          

 

Hierna een deel van het concert dat de Londense singer/songwriter Sean Taylor gaf op 21 september 2018 bij Trouble Tree Folk Concerts in Koudekerk a/d Rijn.

          Donderdag 29 Augustus 2019:

Als eerste het album Lucy Wan van Chris Sherburn & Denny Bartley.
          

Daarna een bijna 25 minuten durend deel uit een concert dat Other Roads gaf bij Trouble Tree Folk Music in Koudekerk a/d Rijn op 23 november 2018.
Veel luistergenoegen.


 

Als U de complete playlist van een uitzending wilt ontvangen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Trouble Tree Folk Concerts in Koudekerk a/d Rijn heeft de volgende concerten gepland:

 

VR
27
SEP

2019
promofoto The Jigantics (GB)

Deze zeskoppige roots band uit Engeland hebben in hun carrière diverse muziekstijlen gespeeld. De muziek van The Jigantics is daarom niet onder één noemer te vangen. Ze brengen een aanstekelijke mix van blues, rock, folk, americana en cajun, weten dit alles met veel flair te combineren en schakelen ook moeiteloos over naar een prachtige folk ballad.

Behalve dat ieder van de bandleden meerdere instrumenten bespeelt, zijn het ook nog eens allemaal fantastische zangers. Dit vertaalt zich in prachtige harmonieën, maar ook in een grote afwisseling wat betreft de lead vocals. Geweldige band met een inspirerende live performance. Niet missen dus deze avond.

'A fabulous fusion of blues, rock, folk and Americana that blew the socks off our audience. Absolute class.'
(Steve Sheldon www.folkicons.co.uk)

LINK: ↪ Website
LINK: ↪ Youtube (2019 promo)
LINK: ↪ Youtube (a full concert)
 
VR
11
OKT

2019
promofoto Colum Sands (IRL)

Noord-Ierse singersongwriter en verhalenverteller Colum Sands komt uit en is lid van de befaamde Sands Family Band uit Noord-Ierland. Schrijft liederen en verhalen met een universele interesse waarmee hij vaak de kleinste en vaak humoristische details van het leven weet te raken. Reist vanaf de jaren 80 de hele wereld over en op die reizen merkte hij al vrij snel dat veel van zijn songs hem qua reizen voorbij waren gesneld door toedoen van o.a. Andy Irvine, Gerard van Maasakker, Roy Bailey, June Tabor en andere folk artiesten. Goeie songs dus. Inmiddels 9 albums. Een rasperformer, een pracht stem, mooie verhalen en sterke songs.

LINK: ↪ Website
LINK: ↪ Youtube (The Donegall Road)
LINK: ↪ Youtube (Good Friday never changes)
 
VR
08
NOV

2019
promofoto Jenny Wren & her Borrowed Wings (GB)

Akoestische rhythm en blues met een vleugje country. Krachtige, emotionele zang ondersteund door contrabas en gitaren. Innovatieve combinaties van muzikale invloeden afkomstig uit de allerbeste delen van de roots / americana muziektradities. Dit Britse trio speelt originele muziek met indrukwekkend muzikaal vakmanschap. De band bestaat uit drie gevestigde muzikanten; Jenny Trilsbach zang en contrabas, Ben Fisher op Resophonic gitaar en zang en Ben Gallon op de akoestische gitaar en zang. Alle drie schrijven zij materiaal voor de band, elk met hun eigen stijl en smaak. Hun 2e album in 2016 "A Soup" bevat muziek teruggebracht tot de essentie waar het allemaal draait, het overbrengen van emoties. Deze intense aroma's zijn gerijpt en zorgvuldig verfijnd tijdens de uitgebreide live optredens van deze topband.

Acoustic Rhythm and Blues blushed with country

LINK: ↪ Website
LINK: ↪ Youtube (The Jamboree)
 
VR
22
NOV

2019
promofoto The Mile Roses (GB)

Kate Bramley, Simon Haworth en Kari Macleod zijn drie singersongwriters met en uit eclectische en verschillende roots. Geboren uit een muzikale interesse in zowel Britse folk en de transatlantische connectie met hedendaagse country en americana. Inmiddels hebben zij een snel groeiende reputatie verworven in de Engelse folkscene. Orginele songs en drie stemmen close harmony begeleid met gitaren, fretless bas, citer, mandolien en fiddle duels zorgen voor "haunting ballads, swinging country, celtic roots and driving folk choruses". Kortom een superband bij TTFolk.

LINK: ↪ Website
LINK: ↪ Youtube (the song 'The Mile Roses')
 
VR
06
MRT

2020
promofoto Vera van Heeringen Trio (NL, GB)
LINK: ↪ Website
LINK: ↪ Youtube (Clinch Mountain Backstep)
LINK: ↪ Facebook
 
VR
27
MRT

2020
promofoto The Brothers Gillespie (GB)
LINK: ↪ Website
LINK: ↪ Sample (Golden One)
 
VR
24
APR

2020
promofoto Whispering Tree (USA)
LINK: ↪ Website
LINK: ↪ Youtube (Garden)
LINK: ↪ Album 'Invisible forces'
LINK: ↪ Youtube (Space oddity)
 
Meer informatie over de optredende groepen kunt U vinden op www.ttfolk.nl

Waar, hoe laat?
Ons podium staat in de Slotzaal van de Ridderhof in Koudekerk a.d.Rijn. Onze concerten beginnen rond half negen. De zaal is open vanaf acht uur.

Adres: Arie Hogenespad 1, 2396 WJ Koudekerk a.d. Rijn. Het Arie Hogenespad is een zijstraat van de Kerklaan. De Ridderhof is gelegen naast het Prins Willem Alexander-zwembad.
 

 

 

 

 

Onderwerpen