Zuid-Holland is vanaf woensdag 25 april negende RegenboogprovincieZuid-Holland is vanaf woensdag 25 april negende Regenboogprovincie
 
Op initiatief van GroenLinks Zuid-Holland noemt de provincie Zuid-Holland zich vanaf vandaag Regenboogprovincie. Het doel van het project is om de acceptatie van LHBTQI’s te vergroten. De provincie gaat actief uitdragen dat ze een Regenboogprovincie is. Acht provincies in Nederland noemden zich eerder al Regenboogprovincie. 
 
GroenLinks voorzitter Huri Sahin: “Wij willen uitspreken dat ook Zuid-Holland zich inzet voor het versterken van LGBTQI-rechten in onze provincie. Door samen te werken, kennis te delen en zelf het goede voorbeeld te geven, willen we bijdragen aan het vergroten van de acceptatie en veiligheid van LHBTQI ers.”
 
Ook in Zuid-Holland krijgen LGBTQI’s te maken met discriminatie, uitsluiting en intimidatie. Opvallend is dat een groot deehiervan zich voordoen in de directe woonomgeving van de slachtoffers. SGP/CU, PVV en een deel van de VVD-fractie stemden tegen.

Onderwerpen