Staatsbosbeheer houdt extra handhavingsacties in de RottemerenStaatsbosbeheer houdt extra handhavingsacties in de Rottemeren
 
BOA’s van Staatsbosbeheer gaan de komende tijd extra controleren of mountainbikers, maar ook andere gebruikers van de Rottemeren, zich aan de regels houden. Sommige mountainbikers maken gebruik van wandel-, vlonder- en ruiterpaden.
Dit is verboden. Het zorgt voor overlast, gevaarlijke situaties en ook schade aan het terrein.

Overtreders krijgen een boete.

 
De BOA’s organiseren de handhavingsactie omdat Staatsbosbeheer al enige tijd meldingen en klachten krijgt over mountainbikers die gebruik maken van voet-, natuur-, vlonder- en ruiterpaden en werkstroken in de Rottemeren. Mountainbikers mogen deze paden niet gebruiken. Zij kunnen terecht op het mountainbikeparcours in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek. Mountainbikers die naar het parcours fietsen, moeten gebruik maken van de fietspaden.
De boete voor overtreders bedraagt € 55,- exclusief € 9,- administratiekosten.

Rekening houden met elkaar
Recreatieschap Rottemeren wil graag dat iedereen optimaal kan genieten van het gebied. Hiervoor zijn voor de bezoekers voorzieningen, zoals voet-, natuur-, vlonder-, fiets- en ruiterpaden aangelegd. En ook een mountainbikeparcours. Als bezoekers de paden op een juiste manier gebruiken, voorkomen we met elkaar overlast voor anderen en kan iedereen de Rottemeren prettig beleven. Staatsbosbeheer beheert het gebied in opdracht van het Recreatieschap Rottemeren. Het handhaven van de regels hoort hier ook bij.
 
Actuele informatie over mountainbiken in de Rottemeren
Nieuws over het mountainbikeparcours is te volgen op diverse social media kanalen. Mountainbikeclub Dirty Hill zorgt er op vrijwillige basis voor dat het parcours er goed bij ligt. Op dirtyhill.nl en facebook.com/mtbparcoursbergschenhoek staat informatie over bijvoorbeeld wedstrijden of de staat van het parcours.

Onderwerpen