Steeds meer bezoekers in het Bentwoud!Steeds meer bezoekers in het Bentwoud!

Vind alle informatie op de nieuwe website: www.bentwoud.nl

 

Het jonge natuur en recreatiegebied in de Randstad, het Bentwoud, trekt steeds meer bezoekers. De fijne brede fietspaden en het hondenlosloopgebied zijn de drukst bezochte plekken. Maar ook het begrazingsgebied, waar vogelaars naar de kiekendieven speuren, en het kabouterpad voor de allerkleinste bezoeker, zijn niet meer onbekend. Steeds meer mensen vinden hun weg in het jonge bosgebied.
 
Nieuwe website
Om mensen goed op de hoogte te brengen wat je kunt verwachten en wat je er kunt doen is er een nieuwe website ontwikkeld waarin alle informatie over het Bentwoud te vinden is. www.bentwoud.nl Niet alleen de informatie van de beheerder Staatsbosbeheer, maar ook van het Gebruikersplatform Bentwoud, een kalender met activiteiten, nieuwsberichten en natuurlijk links naar de pagina’s van de partners.
 
Verrassend
“Bij het eerste bezoek zijn mensen vaak verrast”, verteld boswachter Linda Groeneveld, “Vanaf de weg lijkt het wellicht nog wat kaal, maar zodra mensen er door heen wandelen vinden ze het prachtig. En dat is het ook!”
 
Het Bentwoud is nog geen volgroeid woud, daar is het nog veel te jong voor, maar juist de afwisseling van het groeiende bos en de uitgestrektheid van het open gebied, maakt het een uniek gebied in Zuid-Holland. Heerlijk van de paden af struinen, je eigen weg volgen. Maar ook met een tas vol spulletjes het kabouterpad lopen met de kleintjes. Het kan allemaal.
 
 

Onderwerpen