Kinderen halen veertien kilo zwerfafval uit de Reeuwijkse Hout tijdens Zwerfafvalchallenge
Kinderen halen veertien kilo zwerfafval uit de Reeuwijkse Hout tijdens Zwerfafvalchallenge

Gisterenmiddag (woensdag 22 augustus 2018) verzamelden een groep klimaathelden zich bij Landal De Reeuwijkse Plassen om zoveel mogelijk zwerfafval uit de Reeuwijkse Hout te halen tijdens de eerste Zwerfafvalchallenge. Na het openingswoord van wethouder Robèrt Smits en het overhandigen van de eerste vuilniszak en grijper aan Bollo de Beer gingen de kinderen het strand op.
 
Veertien kilo
Bij terugkomst stond de buitendienst van de gemeente te wachten om samen met dorpsschoonmaker Henri van Heffen het afval te wegen. Nadat alle zakken waren ingeleverd werd het gewicht van de zakken bij elkaar opgeteld. Alles bij elkaar hebben de kinderen veertien kilo zwerfafval uit de Reeuwijkse Hout gehaald in slechts 45 minuten. Het afval wat ze vonden varieerde van sigarettenpeuken tot een krat bier
 
Gouden flessen
Tussen het zwerfafval lagen twee gouden flessen verstopt. De gelukkigen die ze vonden konden na afloop een mooie prijs ophalen.
 
Gratis IJs en poolparty
In ruil voor de volle afvalzak kregen de kinderen een tegoedbon voor een ijsje bij IJssalon Mercato. Vervolgens gingen ze naar het zwembad, waar de aanwezige DJ en het animatieteam er samen met de kinderen een groot feest van maakten.
 
Bewust over zwerfafval
Met de Zwerfafvalchallenge wilden de organisatoren de kinderen spelenderwijs bewust maken over de gevolgen van zwerfafval. De hoeveelheid zwerfafval neemt steeds meer toe. Zeker tijdens de mooie zomerdagen, wanneer iedereen geniet van het warme weer en iedereen de stranden en het water opzoekt.
 
Vervolg
Het was een erg geslaagde middag, waar zowel de deelnemers, als de organisatie met veel plezier naar terugkijken. Aan de Zwerfafvalchallenge zal zeker een vervolg gegeven worden. Wanneer de tweede editie plaats gaat vinden is nog niet bekend. 

Onderwerpen